.
اطلاعات کاربری
درباره ما
دوستان
خبرنامه
آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت
 
 
محمد موسوی عراقی
Mohammad Mousavi IRN WC 2014.jpg
اطلاعات شخصی
نام کامل سید محمد موسوی عراقی
نام مستعار هیرو ایران و دیوار چین و سید
تولد ۳۱ مرداد ۱۳۶۶
۲۲ اوت ۱۹۸۷ ‏(۲۷ سال)
زادگاه دزفول، ایران
قد ۲٫۰۳
وزن ۹۵
دفاع ۳۵۳
اطلاعات جایگاه
پست مدافع وسط / سرعتی زن
باشگاه کنونی پیکان تهران
باشگاه
تیم‌ها
لوله سازی اهواز
پتروشیمی بندر امام
پیکان تهران
داماش گیلان
گیتی پسند اصفهان
کاله مازندان
متین ورامین
تیم ملی
تیم ملی والیبال ایران
محمد موسوی عراقی
مدال‌ها
شرکت‌کنندهٔ کشور  ایران
والیبال مردان
بازی‌های آسیایی
طلا اینچئون ۲۰۱۴ ۲۰۱۴
نقره گوانگ‌ژو ۲۰۱۰ ۲۰۱۰
جام ملت‌های آسیا
طلا دبی ۲۰۱۳ ۲۰۱۳
طلا تهران ۲۰۱۱ ۲۰۱۱
نقره مانیل ۲۰۰۹ ۲۰۰۹
جام کنفدراسیون آسیا
طلا تایلند ۲۰۰۸ ۲۰۰۸
طلا ارومیه ۲۰۱۰ ۲۰۱۰

سید محمد موسوی عراقی (زادهٔ ۳۱ مرداد ۱۳۶۶ در دزفول) والیبالیست ایرانی عضو تیم ملی والیبال ایران است.

 

 

آغاز فعالیت

محمد موسوی والیبال را از سوم ابتدایی(۹سالگی) زیر نظر پدرش آغاز کرد. پدرش اولین مربی او بود، در سال ۱۳۷۷ موسوی همراه با تیم دانش آموزان خوزستان در مینی والیبال ایران در رامسر شرکت کرد آن موقع کلاس پنجم ابتدایی بود و در آن بازی‌ها به همراه تیم دانش آموزی مقام نیاوردند. حبیب طهوری در شکل گیری والیبال موسوی نقش به سزایی داشت و اولین مربی حرفه‌ای او محسوب می‌شود. اولین سال حضور موسوی در لیگ برتر با تیم لوله سازی اهواز بود. او با حضور در باشگاه پتروشیمی در مسابقات لیگ برتر مقابل پیکان بازی کرد و توجه سرمربی حریف را جلب کرد و قرارداد ۳ ساله با پیکان بست و بعدها با بازی‌های قابل توجه به تیم ملی نوجوانان و جوانان دعوت شد. محمد موسوی جزء معدود بازیکن‌هایی است که در اکثر مسابقات، تیم ملی را همراهی کرده است... محمد موسوی در مسابقات لیگ جهانی ۲۰۱۳ و دو دوره بازی‌های آسیایی و انتخابی المپیک از ستارگان تیم ملی ایران بود و بعد از لیگ جهانی ۲۰۱۳ به اوج رسید.محمد موسوی در مسابقات لیگ جهانی۲۰۱۴ به عنوان بهترین مدافع روی تور معرفی شد.

باشگاهی

وی در تیم‌های لوله سازی اهواز، پتروشیمی بندر امام، پیکان، داماش، گیتی پسند و کاله سابقه بازی دارد و بعد از لیگ جهانی به متین ورامین پیوست.

پسوند

به دلیل پسوند عراقی در نام خانوادگی او، برخی مدتها می‌پنداشتند که اصالتی عراقی دارد و حتی در این باب رسانه‌های عربی به این قضیه دامن زدند تا اینکه وی در مصاحبه‎های متعدد توضیح داد که اصالت او اراکی بوده و به سبب برخی مشکلات به دزفول مهاجرت کرده و در خوزستان به جای پسوند اراکی، عراقی به او اطلاق شده و از این رو چنین تصوری پیش آمده که اصالت او عراقی بوده است.[۱] این نکته نیز قابل ذکر است که در اراک پسوند عراقی برای نام خانوادگی معمول است که ریشه در نام قدیم منطقه اراک یعنی عراق عجم دارد.

لیگ جهانی ۲۰۱۳

موسوی در آغاز این رقابت‌ها در پوستر رسمی فدراسیون جهانی والیبال به عنوان نماینده ایران در پوستر ستارگان گروه ب قرار گرفت. محمد موسوی در این دوره از مسابقات با میانگین ۱٫۱۶ امتیاز از دفاع در هر ست، بهترین مدافع روی تور رقابت‌ها لقب گرفت. موسوی در مجموع از ۱۹۷ تلاش خود در دفاع روی تور، ۴۷ امتیاز به دست آورد و بعد از این مهم، محمد موسوی لقب هیروی ایرانی را به خود اختصاص داد. موسوی در پایان لیگ جهانی در ترکیب نهایی تیم منتخب قرار نداشت و فدراسیون جهانی والیبال، دلیلش را انتخاب بازیکن از چهار تیم برتر این مسابقات اعلام نمود. محمد موسوی پس از این لیگ جهانی ۲۰۱۳ از سه تیم ایتالیایی پیشنهاد داشت که آن‌ها را رد کرد.

دست‌آوردها

 
مباشری (راست) و موسوی (چپ) در بازی در برابر آمریکا

ملی

باشگاهی

فردی

 



:: بازدید از این مطلب : 16
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : محمدرضا حیدری
ت : جمعه 26 تير 1394
.
 
 
فرهاد قائمی
Ghaemi Volleyball IranVsUSA.JPG
اطلاعات شخصی
تولد ۲۸ اوت ۱۹۸۹ ‏(۲۵ سال)
زادگاه گنبد کاووس، ایران
قد ۱۹۷
وزن ۷۳ کیلوگرم
اطلاعات جایگاه
پست دریافت کننده قدرتی
باشگاه کنونی پیکان تهران
باشگاه
تیم‌ها
استقلال گنبد
بیم بابل
جواهری گنبد
هاوش گنبد
کاله مازندران
باریج اسانس
پیکان تهران
تیم ملی
تیم ملی والیبال ایران
فرهاد قائمی
مدال‌ها
شرکت‌کنندهٔ کشور  ایران
والیبال مردان
بازی‌های آسیایی
طلا اینچئون ۲۰۱۴ ۲۰۱۴
قهرمانی آسیا
طلا دبی ۲۰۱۳ ۲۰۱۳

فرهاد قائمی (۶ شهریور ۱۳۶۸ در گنبد کاووس) بازیکن والیبال اهل ایران است.[۱]

وی سابقه پوشیدن پیراهن تیم ملی ایران در رده‌های نوجوانان و جوانان را دارد.

وی در فصل ۹۰–۹۱ با درخشش در تیم هاوش گنبد برای اولین بار به تیم ملی بزرگسالان دعوت شد و با درخشش خود در مسابقات انتخابی المپیک در ژاپن توانست در مسابقات بعدی و مقدماتی لیگ جهانی در ترکیب اصلی تیم ملی باقی بماند. کارشناسان قدرت و سرعت سرویس‌های او را با شیمیزو بازیکن ژاپنی مقایسه کرده‌اند.

بازیهای درخشان او همراه با تیم ایران در مسابقات لیگ جهانی ۲۰۱۴ موجب رسیدن ایران به مقام چهارم لیگ جهانی شد. قائمی از امید استقلال گنبد آغاز کرد و بعد به استقلال گنبد رفت و پس از آن به بیم بابل رفت و تیم بعدی او جواهری گنبد و هاوش گنبد بود، جایی که قائمی به عنوان یک پدیده به والیبال ایران به دلیل سرویس‌های دیدنی اش معرفی شد و بعد از حضور متوالی در گنبد به کاله رفت و پس از یک سال حضور موفق و قهرمانی با کاله در لیگ برتر و مسابقات باشگاه‌های آسیا از این تیم جدا شد و به باریج اسانس پیوست و در فصل ۹۳ با پیکان تهران قرارداد بست. وی در مسابقات قهرمانی جهان ۲۰۱۴ در پایان دور اول با میانگین ۶۰٫۶۶ درصد در فهرست بهترین دریافت کننده‌ها قرار داشت.[۲][۳]



:: بازدید از این مطلب : 20
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : محمدرضا حیدری
ت : جمعه 26 تير 1394
.
 
 
سعید معروف
Saeid Marouf IRN WC 2014.jpg
اطلاعات شخصی
نام کامل میر سعید معروف لکرانی
تولد ۲۸ مهر ۱۳۶۴
زادگاه ارومیه، ایران
قد ۱۸۹ سانتی‌متر
وزن ۸۱ کیلوگرم
اسپک ۳۳۱ سانتی‌متر
دفاع ۳۱۱ سانتی‌متر
اطلاعات جایگاه
پست پاسور
باشگاه کنونی روسیه زنیت کازان
شماره (۴ ملی) (۸ باشگاهی)
باشگاه
تیم‌ها
ایران پگاه ارومیه
ایران صنام تهران
ایران استقلال گنبد
ایران سایپا البرز
ایران داماش گیلان
ایران کاله مازندران
ایران شهرداری ارومیه
ایران متین ورامین
ایران شهرداری ارومیه
روسیه زنیت کازان
تیم ملی
زیر ۱۹ سال ایران
زیر ۲۱ سال ایران
تیم ملی والیبال ایران

سعید معروف با نام کامل میرسعید معروف لَکرانی (زاده ۲۸ مهر ۱۳۶۴ - محله عطایی ارومیه) والیبالیست اهل ایران، بازیکن و کاپیتان تیم ملی والیبال ایران و عضو باشگاه زنیت کازان است. سعید معروف توسط کمیته ویس مسابقات انتخابی المپیک ۲۰۰۸ در قاره آسیا و ۲۰۱۲ در سطح جهانی در پایان رقابت‌ها به عنوان بهترین پاسور انتخاب شد و در قهرمانی آسیا ۲۰۱۳ نیز به عنوان بهترین پاسور و باارزش‌ترین بازیکن انتخاب شد.[۱] معروف با عملکرد درخشان خود در لیگ جهانی ۲۰۱۴ اولین جایزه معتبر فرا آسیایی خود را به عنوان بهترین پاسور مسابقات دریافت کرد. معروف در قهرمانی جهان ۲۰۱۴ نیز عملکرد بسیار خوبی را از خود به نمایش گذاشت و به همراه ایران برای اولین بار جزو شش تیم برتر قهرمانی جهان قرار گرفت. سعید معروف از جمله ورزشکاران ایرانی، یاور سازمان ملل متحد می‌باشد. وی در سال ۱۳۹۴ به عنوان اولین سفیر آب ایران انتخاب شد.[۲] به او لقب بهترین پاسور آسیا را داده‌اند.[۳]

 

 

تیم ملی

معروف در سال ۱۳۸۰ وارد تیم ملی نوجوانان و از سال ۱۳۸۴ هم رسماً عضو تیم ملی بزرگسالان شد. معروف که از سال ۲۰۰۷ عضو ثابت تیم ملی بود در سال ۲۰۱۱ به دلیل اختلافات با برخی‌ها از تیم ملی کناره‎گیری کرد اما سرانجام در سال ۲۰۱۲ به تیم ملی والیبال بازگشت. معروف پس از عدم دعوت علیرضا نادی توسط خولیو ولاسکو کاپیتان تیم ملی والیبال ایران شد.

باشگاهی

او والیبال باشگاهی را از تیم مقاومت ارومیه شروع کرد و سابقه بازی در تیم‌های پگاه، صنام، استقلال گنبد، سایپا، داماش، کاله و شهرداری ارومیه و متین ورامین را دارد. معروف در سال ۱۳۸۳ اولین قهرمانی لیگ خود را با صنام تجربه کرد و در فصل ۱۳۹۰ با کاله برای دومین بار به قهرمانی لیگ دست یافت. او در جام باشگاه‌های والیبال آسیا در سال ۲۰۱۳ مانیل با متین ورامین به قهرمانی رسید و در سال ۱۳۹۳ با قراردادی دو ساله دوباره به شهرداری ارومیه بازگشت و در نیم فصل قرارداد خود را فسخ کرد و به زنیت کازان پیوست.

زنیت کازان

سعید معروف در اواخر سال ۲۰۱۴ با پیشنهاد یک میلیون یورویی زنیت کازان مواجه شد. معروف که به همراه شهرداری ارومیه نیم فصل اول رقابت‌های لیگ برتر را بدون شکست پشت‌سر گذاشته بود خواهان فسخ قرارداد خود شد ولی درخواست او با مخالفت باشگاه شهرداری ارومیه روبرو شد، اما پس از چند روز رضایت نامه اش صادر و قرارداد زنیت کازان برای او فرستاده شد.[۴] قرارداد معروف با اعلام مسئولین باشگاه زنیت کازان در ۲۸ دسامبر ۲۰۱۴ نهایی شد و معروف رسماً به زنیت کازان روسیه پیوست. پس از انعقاد این قرارداد سعید معروف به عنوان هفتمین بازیکن پردرآمد والیبال جهان در سال ۱۵-۲۰۱۴ تبدیل شد و با رقم قراردادی بالا به عنوان یکی از لژیونرهای ورزش و والیبال ایران شناخته شد. معروف در اولین سال حضور خود در کازان عملکرد بسیار خوبی داشت و با زنیت به قهرمانی لیگ قهرمانان والیبال اروپا ۱۵-۲۰۱۴ دست یافت.[۵]

افتخارات

 
معروف (سمت راست) و مت اندرسون در آغاز بازی ایران - آمریکا در لیگ جهانی ۲۰۱۴

ملی

باشگاهی

فردی

فعالیت در رشته‌های دیگر

وی در رشته‌های ورزشی دیگری نیز فعالیت داشته و در برخی از آنها مقام هم آورده است. نفر سوم دوی صحرا نوردی آذربایجان، قهرمانی بسکتبال و سومی در هندبال مدارس حاصل فعالیت وی در سایر رشته‌ها است.[۸]



:: بازدید از این مطلب : 23
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : محمدرضا حیدری
ت : جمعه 26 تير 1394
.
 
 
صمد نیکخواه بهرامی
Samad Nikkhah Bahrami a.jpg
شماره ۱۴ – پتروشیمی بندر امام
فوروارد
اطلاعات شخصی
زاده ۱۱ مهٔ ۱۹۸۳ ‏(۳۲ سال)
تهران، ایران
ملیت ایران
قد ثبت‌شده ۶ فوت ۷ اینچ (۲۰۱ سانتیمتر)
وزن ثبت شده ۲۱۸ پوند (۹۹ کیلوگرم)
اطلاعات حرفه‌ای
حرفه‌ای شدن ۲۰۰۱–تاکنون
سابقه بازی
ایران نرا (۲۰۰۱–۲۰۰۲)
صنام (۲۰۰۲–۲۰۰۵)
صباباتری (۲۰۰۵)
پتروشیمی بندر امام خمینی (۲۰۰۵–۲۰۰۶)
مهرام (۲۰۰۶–۲۰۰۸)
صباباتری (۲۰۰۷–۲۰۰۸)
شوله (۲۰۰۸)
الان بیرنایس (۲۰۰۸–۲۰۰۹)
مهرام (۲۰۰۹–۲۰۱۳)
سپاهان (۲۰۱۳)
فوجیان (۲۰۱۳–۲۰۱۴)
پتروشیمی بندر امام خمینی (۲۰۱۴–)
جوایز

صمد نیکخواه بهرامی (زادهٔ ۲۱ اردیبهشت ۱۳۶۲ در تهران) بازیکن بسکتبال اهل ایران بازیکن و کاپیتان تیم ملی بسکتبال ایران و باشگاه پتروشیمی بندر امام خمینی است. از مشخصه‌های بازی صمد نیکخواه بهرامی می‌توان به هوش بالا، قدرت مدریت قوی و شوت‌های سه امتیازی وی اشاره نمود. او برادر آیدین نیکخواه بهرامی است. صمد و آیدین نیکخواه بهرامی در خانواده‌ای علمی و برجسته تربیت شده‌اند.

 

 

حرفه‌ای

باشگاهی

اولین باشگاه صمد نیکخواه ایران نرا بود و بعد از سال ۲۰۰۲ تا ۲۰۰۵ در صنام توپ زد و با این تیم به دو قهرمانی لیگ برتر ایران و یک قهرمانی بازی‌های غرب آسیا رسید. پتروشیمی مقصد بعدی او بود و بعد به مهرام پیوست و در دو فصل حضور خود یک قهرمانی لیگ برتر، یک قهرمانی باشگاه‌های آسیا و یک قهرمانی بازی‌های غرب آسیا را با مهرام تجربه کرد و در انتهای سال ۲۰۰۸ به صباباتری پیوست و یک قهرمانی باشگاه‌های آسیا را با این تیم کسب کرد. در ۲۲ اوت ۲۰۰۸ با قراردادی یک ساله به تیم شوله پیوست و با فسخ قرارداد خود در ۲۱ اکتبر ۲۰۰۸ با بیرنایس قراردادی یک ساله به امضاء رساند و بازی‌های قابل توجه‌ای را در لیگ فرانسه به نمایش گذاشت. صمد سال بعد با قرادادی سه ساله به ایران بازگشت و در دو سال پیاپی ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ با مهرام به دو قهرمانی باشگاه‌های آسیا، سه قهرمانی بازی‌های غرب آسیا و چهار قهرمانی لیگ برتر ایران دست یافت و از ستاره‌های این تیم در این تورنمنت‌ها بود. او بعد از قهرمانی همراه تیم ملی در جام ملتهای آسیا ۲۰۱۳ پیشنهاد تیم فوجیان چین را قبول کرد. هر چند تیم فوجیان به مرحله پلی آف لیگ چین صعود نکرد اما صمد نیکخواه بهرامی چندین بار در لیست بازیکنان برتر هفته قرار گرفت و همچنین در یکی از طولانی‌ترین بازیهای تاریخ بسکتبال بیش از یک ساعت در زمین حضور داشت. نیکخواه بهرامی بعد از حضور در فوجیان بار دیگر در سال ۲۰۱۵ به تیم پتروشیمی بندر امام پیوست.وی در لیگ تابستانی ان بی ای تیم دالاس ماوریکس قهرمان2011 را همراهی خواهد کرد تا در صورت رضایت مربیان به ان بی ای برود

افتخارات

ملی

  • قهرمانی آسیا
    • قهرمان ۲۰۰۷
    • قهرمان ۲۰۰۹
    • قهرمان ۲۰۱۳
  • بازیهای آسیایی
    • مدال برنز ۲۰۰۶
    • مدال برنز ۲۰۱۰
    • مدال نقره ۲۰۱۴
  • قهرمانی غرب آسیا
    • قهرمان ۲۰۱۱
    • نایب قهرمان ۲۰۱۲
    • قهرمان ۲۰۱۳
  • جام کنفدراسیون بسکتبال آسیا
    • قهرمان ۲۰۱۲
  • بازی‌های آسیایی داخل سالن
    • قهرمان ۲۰۰۹
  • حضور در مسابقات مهم
    • المپیک پکن ۲۰۰۸
    • جام جهانی ۲۰۱۴

باشگاهی

  • جام باشگاه‌های آسیا
    • قهرمان ۲۰۰۷ (صبا)
    • قهرمان ۲۰۰۹ (مهرام)
    • قهرمان ۲۰۱۰ (مهرام)
    • نایب قهرمان ۲۰۱۱ (مهرام)
  • جام باشگاه‌های غرب آسیا
    • قهرمان ۲۰۰۳ (صنام)
    • قهرمان ۲۰۰۹ (مهرام)
    • قهرمان ۲۰۱۰ (مهرام)
    • قهرمان ۲۰۱۲ (مهرام)
    • نایب قهرمان ۲۰۱۳ (فولاد ماهان)
  • سوپر لیگ ایران
    • قهرمان ۲۰۰۳ و ۲۰۰۵ (صنام)
    • قهرمان ۲۰۰۹ (مهرام)
    • قهرمان ۲۰۱۰ (مهرام)
    • قهرمان ۲۰۱۱ (مهرام)
    • قهرمان ۲۰۱۲ (مهرام)
    • نایب قهرمان ۲۰۱۳ (مهرام)


:: بازدید از این مطلب : 25
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : محمدرضا حیدری
ت : جمعه 26 تير 1394
.
 
 
حامد حدادی
شماره: تیم ملی ۱۵
باشگاهی ۹۸    چینگدائو دابل استار
مرکز
اطلاعات شخصی
زادروز ۱۹ مهٔ ۱۹۸۵ ‏(۳۰ سال)
زادگاه اهواز در ایران
ملیت ایرانی
قد ۷ فوت ۲ اینچ (۲٫۱۸ متر)
وزن ۲۶۵ پوند (۱۲۰ کیلوگرم)
اطلاعات پست
سابقه ۲۰۰۲–present
تاریخچه پست
پست‌های مهم و جایزه‌ها
 
حامد حدادی
مدال‌ها
بسکتبال
شرکت‌کنندهٔ کشور  ایران
بازی‌های آسیایی
نقره بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ بسکتبال در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴
برنز بازی‌های آسیایی ۲۰۰۶ بسکتبال در بازی‌های آسیایی ۲۰۰۶
قهرمانی آسیا
طلا ۲۰۰۷ تیم
طلا ۲۰۰۹ تیم
طلا ۲۰۱۳ تیم


 

حامد حدادی (زادهٔ ۳۰ اردیبهشت ۱۳۶۴ در اهواز) بازیکن بسکتبال اهل ایران عضو تیم ملی بسکتبال ایران و باشگاه مهرام است. حدادی اولین لژیونر و بازیکن ایرانی بوده که در ان بی ای بازی کرده است. او با قد ۲۱۸ سانتیمتری خود در پست سنتر بازی می‌کند.[۱]

او در تیمهای پیکان، صباباتری، النصر امارات و ممفیس گریزلیز در ان بی ای بازی کرده است.[۲][۳] او در سال ۲۰۱۳ به تورنتو رپتورز، تنها تیم کانادایی در ان بی ای پیوست؛ ولی به علت عدم اعطای ویزا از سوی دولت کانادا حدادی به ناچار قرارداد خود را با تورنتو رپتورز فسخ کرد و با تیم فینیکس سانز در ایالت آریزونا به توافق رسید.[۴] حدادی در سال‌های ۲۰۰۷، ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ به عنوان باارزش‌ترین بازیکن آسیا انتخاب شد. به او لقب بهترین سنتر آسیا را داده‌اند.

 

 

عملکردها

حدادی در قهرمانی آسیا ۲۰۰۷ در مسابقه ایران با لبنان رکورد ۳۱ امتیاز و ۱۵ ریباند از خود به جا گذاشت و بسکتبال ایران را متحول ساخت. حدادی در المپیک ۲۰۰۸ پکن تنها بازیکنی بود که آمار متوسط کسب امتیاز و ریباند او در هر بازی دو رقمی بود (۶/۱۶ امتیاز و ۲/۱۱ ریباند)، با سد کردن متوسط ۶/۲ توپ در هر ربازی، در جمع بهترین مدافعان جهان قرار داشت. حدادی در قهرمانی آسیا ۲۰۱۳ نیز به عنوان امتیازآورترین بازیکن مسابقات برگزیده شد و در نهایت نیز به عنوان باارزش ترین بازیکن رقابت‌ها دست یافت. حدادی در جام جهانی ۲۰۱۴ با ۱۱٫۲ ریباند در هر بازی دومین ریباندر برتر مرحله اول جام جهانی شد.

افتخارات

بازیگری

 
حامد حدادی در مسابقات جام‌جهانی بسکتبال در ترکیه ۲۰۱۰

حدادی در سریال مختارنامه به کارگردانی داوود میرباقری در نقش یحیی ابن زمزم، سرباز سپاه آل زبیر ایفای نقش کرد.[۱۱]

محرومیت دو گزارشگر به خاطر تمسخر حدادی و ایران

در اواخر سال ۲۰۰۹، دو تن از گزارشگرانی که برای شبکه فاکس اسپورتس گزارش می‎کردند به نام‌های مایک اسمیت و رالف لاولر، در بازی ممفیس گریزلیز برابر لس آنجلس کلیپرز، در هنگام ورود حدادی به زمین اقدام به دست انداختن وی نمودند. همچنین یکی از گزارشگران وی را برادر بزرگ‌تر بورات نامید و پس از پاس منجر به گل حدادی گفت «حدس می‌زنم که این ایرانی‌ها بتوانند پاس بدهند!» این صحبت‌ها باعث شکایت بینندگان به شبکه فاکس شد، و شبکه فاکس دو گزارشگر را محروم کرد.[۱۲] شبکه فاکس طی بیانیه‎ای از حامد حدادی و «هر کس که رنجیده‌شده» عذرخواهی کرد و تاکید کرد که «برخورد لازم» با گزارشگران انجام‎گرفته‌است.[۱۳]



:: بازدید از این مطلب : 18
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : محمدرضا حیدری
ت : جمعه 26 تير 1394
.

صبای قم
Sabaqom.png
نام کامل باشگاه باشگاه فوتبال صبای قم
لقب(ها) صبای آسیایی
تاریخ تأسیس ۱۳۵۳ (مهمات سازی ارتش)
نام ورزشگاه یادگار امام
قم
(گنجایش: ۱۰،۶۱۰ نفر)
مدیرعامل عباس جهان‌بینی
مربی علی دایی
لیگ لیگ برتر فوتبال ایران
۱۳۹۴-۱۳۹۳ ۹
 
Kit left arm whitelines.png
Team colours
Kit body whitestripes.png
Team colours
Kit right arm whitelines.png
Team colours
 
Team colours
 
Team colours
لباس اول
Kit left arm black stripes.png
Team colours
Kit body blackstripes.png
Team colours
Kit right arm black stripes.png
Team colours
 
Team colours
 
Team colours
لباس دوم

باشگاه فوتبال صبای قم یکی از باشگاه‌های فوتبال ایران است که در سال۱۳۸۰ توسط شرکت باتری‌سازی نیرو که وابسته به وزارت دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران است تاسیس شد. این تیم هم اکنون در لیگ برتر فوتبال ایران به رقابت با دیگر تیم‌ها می‌پردازد.

این تیم در گذشته با نام مهمات سازی ارتش به بازی در لیگ‌های دسته‌های پایین‌تر ایران می‌پرداخت که در سال ۱۳۸۰ با خرید امتیاز باشگاه صنام به دسته اول لیگ آزادگان ایران آمد و بعد از یک سال به لیگ برتر صعود کرد.

صبا باتری در طول هشت سال حضور در لیگ برتر، موفق به کسب یک مقام چهارمی، یک مقام سومی، قهرمانی در یک دوره جام حذفی در سال جام حذفی فوتبال ایران ۸۴–۱۳۸۳ و قهرمان تنها سوپر جام فوتبال ایران شده‌است.

در سال ۱۳۸۷ باشگاه از تهران به قم منتقل شد و از فصل ۱۳۸۸-۱۳۸۷ بازی‌های صبا در ورزشگاه یادگار امام قم برگزار می‌گردد. گنجایش ورزشگاه یادگار امام قم 10 هزار نفر است. این ورزشگاه یک ورزشگاه چند منظوره می‌باشد. استفاده اصلی این ورزشگاه بازیهای فوتبال است ولی این استادیوم از پیست دو و میدانی ۸ خط با رویه تارتان نیز برخوردار است. این ورزشگاه از جمله زیباترین و مجهزترین ورزشگاه‌های ایران است.کیفیت چمن ورزشگاه یادگار امام (ره) قم قابل رقابت با ورزشگاه آزادی است.این ورزشگاه در حال حاضر ورزشگاه خانگی تیم فوتبال صبای قم در مسابقات لیگ برتر فوتبال ایران است. این تیم از زمانی که به قم آمد نام خود را از صبا باتری به صبای قم تغییر داد. تیم صبای قم ۲ بار موفق به حضور در لیگ قهرمانان آسیا شده است.

فعالیت های ورزشی باشگاه صبای قم باشگاه فرهنگی ورزشی صبای قم در حال حاضر در رشته های فوتبال، هندبال و کشتی فرنگی دارای نماینده در لیگ‌های برتر این چهار رشته ورزشی است. تیم‌های تحت پوشش این باشگاه عبارت اند از :

  • تیم فوتبال بزرگسالان صبای قم (لیگ برتر)
  • تیم فوتبال امید صبای قم (لیگ برتر)
  • تیم فوتبال جوانان صبای قم (لیگ دسته اول)
  • تیم فوتبال نوجوانان صبای قم (لیگ برتر)
  • تیم کشتی فرنگی صبای قم (لیگ برتر)
  • تیم هندبال صبای قم (لیگ برتر)


 

 

 

بازیکنان کنونی

مطابق با آیین نامه نقل و انتقالات لیگ برتر در فصل ۹۲-۱۳۹۱، باشگاه‌های لیگ برتری مجاز به استفاده از ۲۱ بازیکن بزرگسال، ۶ بازیکن زیر ۲۳ سال، ۵ بازیکن زیر ۲۱ سال و ۳ بازیکن زیر ۱۹ سال می‌باشند. در این میان هر تیم می‌تواند از ۴ بازیکن خارجی، شامل حداقل یک بازیکن آسیایی، استفاده کند.

فهرست بازیکنان باشگاه فوتبال صبای قم در فصل ۹۴-۱۳۹۳ به شرح زیر است.[۱]

شماره   نقش بازیکن
۱۲ ایران دروازه‌بان میلاد فراهانی
۲۸ ایران مدافع آرام عباسی
۱۳ ایران مدافع محمد آرام‌طبع
۲۲ ایران مدافع داود بهادری
۲۰ ایران مدافع پیروز قربانی
۶ ایران مدافع هادی شکوری
۳۱ ایران مدافع حسین کوشکی
۱۹ گرجستان هافبک یوسب چاخواشویلی
۷ ایران هافبک ابوالفضل ابراهیمی [کاپیتان]
۲۶ ایران هافبک امید قربانی
۱۱ ایران هافبک ایوب کلانتری
- ایران هافبک محسن کرمی
 
شماره   نقش بازیکن
۳۲ ایران هافبک حمیدرضا کاظمی
- ایران هافبک سعید مهدی پور
۲۴ ایران هافبک میلاد نوری
- ایران هافبک آرمین طالعی منش
- ایران مهاجم محمدمیلاد عبدی
۹ کامرون مهاجم آمبونو آچیله
- ایران مهاجم قاسم اکبری
۱۷ ایران مهاجم جلال‌الدین علی‌محمدی
- ایران مهاجم محمد حیدری
- ایران مهاجم جواد کاظمیان
۲۹ ایران مهاجم سجاد کرمان
  ایران مهاجم محمد اوسانی

آخرین عنوان در فوتبال ایران

تیم فوتبال صبا باتری تهران در فینال مسابقات جام حذفی ۸۶—۱۳۸۵ در مقابل سپاهان‌اصفهان با نتیجه ۴ بر ۰ در مجموع دو بازی شکست خورد و عنوان نایب قهرمانی را کسب کرد. لیست زیر ترکیب تیم را در جام حذفی نشان میدهد.

 

مربیان گذشته



:: بازدید از این مطلب : 16
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : محمدرضا حیدری
ت : جمعه 26 تير 1394
.
باشگاه فوتبال سایپا البرز
Saipa Logo.svg
نام کامل باشگاه باشگاه فوتبال سایپا البرز
لقب(ها) نارنجی‌پوشان
تاریخ تأسیس ۱۳۶۷
نام ورزشگاه ورزشگاه انقلاب کرج
مالک کارخانه خودروسازی سایپا
مدیرعامل ایران بیت الله رضایی
مربی ایران مجید جلالی
لیگ لیگ برتر فوتبال ایران
 
Kit left arm whiteshoulders.png
Team colours
Kit body uhlsport mythos whitelines.png
Team colours
 
Team colours
Kit shorts white stripes.png
Team colours
 
Team colours
لباس اول
 
Team colours
Kit body uhlsport mythos redlines.png
Team colours
 
Team colours
Kit shorts white stripes.png
Team colours
 
Team colours
لباس دوم

باشگاه فوتبال سایپای البرز یکی از باشگاه‌های فوتبال ایران می‌باشد . نام باشگاه ابتدا سایپا کرج بود اما در سال ١٣٨٩ با ایجاد استان البرز به مرکزیت کرج نام باشگاه به سایپای البرز تغییر کرد. مالک باشگاه شرکت خودروسازی سایپا است و این باشگاه در حقیقت بخشی است از باشگاه فرهنگی ورزشی سایپا. این تیم هم اکنون در لیگ برتر فوتبال ایران به رقابت با دیگر تیم‌ها می‌پردازد.

 

 

تاریخچه

در سال ۱۳۶۸ گروه خودروسازی سایپا تصمیم به تشکیل یک تیم فوتبال گرفت و با خرید امتیاز یک تیم از دسته چهارم تهران کار خود را شروع کرد. مسئولین وقت تیم اعتقاد به رشد و ترقی داشتند، بنا بر این کار خود را از رده‌های پایین شروع کردند.

یک سال بعد سایپا به دسته سوم و در سال ۱۳۷۰ نیز به دسته دوم تهران راه یافت ولی نتوانست به دسته اول صعود کند. اما انحلال تیم کشتیرانی صعود کرده به دسته اول باعث شد تا تیم نارنجی پوش سایپا سال ۱۳۷۱ را در دسته یک سپری کند. سایپا قهرمان دسته اول تهران شد و با قهرمانی در سوپر جام تهران جواز صعود به لیگ را به دست آورد.

در فصل ۷۲ سایپا با استفاده از ضعف حریفان در میان تعجب همگان قهرمان لیگ شد و در همان سال نیز جام حذفی را به خانه بردند. این برای اولین بار در تاریخ فوتبال ایران بود که یک تیم فاتح هر دو جام کشور می‌شد. سال بعد در مسابقات قهرمانی آسیا، در دور اول حذف شد اما قهرمانی خود را در لیگ تکرار کرد.

در فصل ۷۴ در باشگاه دو دستگی ایجاد شد و این اختلافات باعث جدایی مدیر و سر مربی موفق این تیم یعنی دادرس و ذوالفقار نسب شد. این در حالی بود که سایپا در جام باشگاه‌های آسیا به جمع چهار تیم راه یافته بود اما در لیگ داخلی در رده‌های پایین دست و پا می‌زد. سرانجام سایپا در جام باشگاههای آسیا چهارم شد و در لیگ داخلی نیز به دسته دوم سقوط کرد. در فصل ۷۵ با تیمی جدید به دسته اول بازگشت و تا به امروز در سطح اول فوتبال کشور حاضر بوده‌است. درفصل ۸۲-۸۱ در لیگ برتر سیزدهم، در ۸۳-۸۲ ششم و در ۸۴-۸۳ نیز سیزدهم شدند و در فصل ۸۵-۸۶ قهرمان لیگ برتر فوتبال ایران شد. رنگ لباس باشگاه پیراهن نارنجی، شورت نارنجی و جوراب سفید است

ورزشگاههای خانگی

 
ورزشگاه انقلاب کرج ورزشگاه خانگی سایپا

تا پیش از انتقال به کرج، سایپا بیشتر دیدارهای خود را در وزشگاه‌های آزادی و شهید شیرودی تهران انجام می‌داد. پس از انتقال به کرج در چند سال نخست، ورزشگاه دکتر شریعتی میزبان بازی‌های تیم فوتبال سایپای کرج بود.

با ساخت ورزشگاه انقلاب کرج، ورزشگاه خانگی تیم سایپا در لیگ برتر کشور به این ورزشگاه انتقال یافت. باشگاه فوتبال سایپای کرج در سال ۱۳۸۶ در این ورزشگاه با برد ۲ بر صفر برابر تیم مس کرمان قهرمان لیگ برتر ششم شد.

ترکیب تیم

 
ابراهیم صادقی، عضو باشگاه سایپا از ۱۳۷۹-تاکنون

مطابق با آیین نامه نقل و انتقالات لیگ برتر در فصل ۹۲-۱۳۹۱، باشگاه‌های لیگ برتری مجاز به استفاده از ۲۱ بازیکن بزرگسال، ۶ بازیکن زیر ۲۳ سال، ۵ بازیکن زیر ۲۱ سال و ۳ بازیکن زیر ۱۹ سال می‌باشند. در این میان هر تیم می‌تواند از ۴ بازیکن خارجی، شامل حداقل یک بازیکن آسیایی، استفاده کند.

شماره   نقش بازیکن
۱ ایران دروازه‌بان حامد فلاح زاده
۳ ایران مدافع وحید محمدزاده
۴ ایران هافبک روزبه شاه‌علیدوست
۵ ایران مدافع مجید ایوبی
۶ ایران هافبک مبین میر ترابی
۷ ایران مهاجم علی زینالی
۸ ایران هافبک ابراهیم صادقی Captain sports.svg
۱۰ ایران مهاجم میلاد میداوودی
۱۲ ایران هافبک علی قلی زاده
۱۳ ایران مدافع ابراهیم شکوری
  ایران هافبک محمد نزهتی
 
شماره   نقش بازیکن
  ایران مهاجم محمد رمضانی
  ایران هافبک مهدی ترابی
  ایران هافبک حکیم نصاری
  ایران هافبک حامد شیری
  ایران مدافع سجاد مشکل پور
  ایران هافبک علیرضا علیزاده
  ایران مدافع محسن ارزانی
  ایران دروازه بان محمدرضا اخباری
  ایران هافبک مسعود ابراهیم‌زاده
  ایران مافع علی زینالی

برای دیدن بازیکنان پیشین باشگاه، رده:بازیکنان باشگاه سایپا را ببینید.

دست‌آوردها

  • سه بار قهرمان لیگ فوتبال ایران
  • یک بار قهرمان جام حذفی ایران


:: بازدید از این مطلب : 19
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : محمدرضا حیدری
ت : جمعه 26 تير 1394
.
 
پیکان
Paykan.png
نام کامل باشگاه باشگاه فوتبال پیکان تهران
لقب(ها) خودروسازان
تاریخ تأسیس ۱۳۴۶
نام ورزشگاه ورزشگاه شهدای قدس
تهران
(گنجایش: ۷٬۰۰۰)
مالک ایران خودرو
مدیرعامل محمود شيعی
مربی علیرضا مرزبان
لیگ لیگ برتر ایران
۹۳-۱۳۹۲ دوم (گروه ب لیگ آزادگان) صعود به لیگ برتر
 
 
Team colours
Kit body lightbluehorizontal.png
Team colours
 
Team colours
 
Team colours
 
Team colours
لباس اول
 
Team colours
Kit body lightbluehorizontal.png
Team colours
 
Team colours
 
Team colours
 
Team colours
لباس دوم

باشگاه فوتبال پیکان یک باشگاه فوتبال ایرانی است که در شهر تهران بنیانگذاری شده‌است. این باشگاه در سال ۱۳۸۷ به شهر قزوین انتقال یافت؛ و در سال ۱۳۹۰ با دستور محمود شیعی و به دلیل عدم وجود امکانات، شرایط و مسایل مالی مسئولین فوتبال قزوین این تیم به تهران بازگشت و بازی‌های خود را در ورزشگاه ایران‌خودرو و ورزشگاه شهدای شهرقدس[۱][۲] انجام می‌دهد.

 

 

تاریخچه

تاسیس

 
نماد قدیمی باشگاه پیکان

در سالهای قبل از سال ۱۳۴۵ که تیم شاهین تهران فعال بود، محمود خیامی (مدیرعامل وقت ایران ناسیونال) یکی از هوادارهای این تیم بود که بعد از منحل شدن تیم شاهین، وی تصمیم گرفت با بودجه خود این تیم را اداره کند اما بازیکنان شاهین به تیم پرسپولیس رفتند و محمد خیامی با قائم مقامی و رضا افشار که از مدیران ورزش آن دوران بودند پیشنهاد ایجاد باشگاه را مطرح کردو باشگاه پیکان در سال ۱۳۴۶ بنیانگذاری شد.

هدف اصلی تشکیل مجموعه ورزشی پیکان، توسعه سلامتی کارکنان مجموعه صنعتی ایران خودرو بود. با پیشنهاد محمود خیامی تپه‌ای که محل جمع‌آوری ضایعات کارخانه و اطراف پارک چیتگر به زمین فوتبال تبدیل گردید و بعد از آن تیم فوتبال پیکان تشکیل گردید. این رشته در باشگاه با آمدن افراد حرفه‌ای نقش پررنگ تری به خود گرفت.

پیش از انقلاب

در سال ۱۳۴۸ این تیم قهرمان لیگ فوتبال تهران شد. در سال ۱۳۴۹ به دلیل اختلاف میان مدیران باشگاه و بازیکنان منحل شد و اغلب بازیکنان به تیم پرسپولیس بازگشتند.

در دهه ۵۰ میلادی باشگاه ورزشی پیکان بدون تیم فوتبال بود. تا این که سهمیهٔ باشگاه پرسپولیس را در آن سال خرید وبه جای تیم پرسپولیس بازی کرد پرسپولیس تمامی بازیکنانش را به مدت یک سال به صورت قرضی به پیکان داد در همان سال پیکان قهرمان آن دوره از رقابت‌ها شد. در آن سال‌ها پیکان به پرسپولیس مشهور بوده و قهرمانی این تیم هم در افتخارات باشگاهی پیکان و هم در افتخارات باشگاه پرسپولیس قرار گرفت سرمبری پیکان در آن سال را الن راجرز که در سال بعد به تیم فوتبال پرسپولیس پیوست بر عهده داشته

پس از انقلاب

باشگاه پیکان تا سال ۱۳۷۹ هیچ تیم فوتبالی نداشت اما بعد از ۳۰ سال با خریدن سهام باشگاه فوتبال بهمن این تیم دوباره به دسته اول بازگشت. در آن زمان اعضای تیم بهمن حفظ شدند اما مربیان تغییر کردند.

این تیم در سال ۱۳۸۷ به شهر قزوین منتقل شد و بازی‌های آن از لیگ هشتم در ورزشگاه شهید رجائی انجام می‌گیرد. این تیم در سال ۱۳۹۰ مجدداً به تهران بازگشت.

ورزشگاه و دارایی‌ها

زمانی که پیکان در تهران بود، بازی‌هایش را در ورزشگاه خانگی خود با نام ورزشگاه ایران‌خودرو انجام می‌داد. پس از انتقال به قزوین، آنان بازی‌هایشان را در ورزشگاه شهید رجائی برگزار کردند. هم اکنون پس از بازگشت به تهران در ورزشگاه قدس بازیهایشان را انجام می‌دهند.

بازیکنان

بازیکنان کنونی

شماره   نقش بازیکن
  ترینیداد و توباگو هافبک جی لوید ساموئل
  ایران مهاجم امیرحسین فشنگچی
  ایران هافبک علی حسینی
  ایران مهاجم سعید دقیقی
  ایران مهاجم بابک لطیفی
  ایران مهاجم امین ترکاشوند
  ایران مدافع مهدی امیرآبادی
  ایران مهاجم کیوان وحدانی
  ایران مدافع کاظم برجلو
  ایران مدافع علیرضا جراح کار
  ایران هافبک محمد صادق بارانی
  برزیل هافبک ساندرو فریرا آندره
  ایران هافبک محمدرضا طهماسبی
 
شماره   نقش بازیکن
  ایران هافبک سید امیر حسین امیری
  ایران مدافع حمیدرضا فتحی
  ایران هافبک حمیدرضا دیوسالار
  ایران دروازه‌بان عباس قاسمی
  ایران هافبک مهرداد یگانه
  ایران هافبک علی سالارخانی
  بوسنی و هرزگوین   معمر سوراکا
  ایران   سید امیر میربزرگی
  ایران   سید احمد مهدی‌زاده
  ایران   رضا یادگاری
  ایران دروازه‌بان سیدمیلاد احمدیان

بازیکنان پیشین

برای دیدن نام بازیکنان پیشین باشگاه، رده:بازیکنان باشگاه پیکان را ببینید.

مربیان

مربیان پیشین

نام دوران
مربیگری
انگلستان آلن راجرز ۱۳۴۹-۱۳۴۸
ایران حمید علیدوستی ۱۳۸۱-۱۳۷۹
ایران بیژن ذوالفقارنسب ۱۳۸۲-۱۳۸۱
ایران همایون شاهرخی ۱۳۸۳-۱۳۸۲
ایران محمد مایلی‌کهن ۱۳۸۴-۱۳۸۵
ایران فرهاد کاظمی ۱۳۸۶-۱۳۸۵
ارمنستان ساموئل داربینیان ۱۳۸۷-۱۳۸۵
ایران علی‌اصغر مدیرروستا ۱۳۸۷-۱۳۸۸
ایران حمید درخشان ۱۳۸۸-۱۳۸۹
ایران محمد احمدزاده ۱۳۸۹-۱۳۹۰
ایران فرهاد کاظمی[۳] ۱۳۹۰-۱۳۹۱
ایران عبدالله ویسی[۴] ۱۳۹۱
ایران فیروز کریمی ۱۳۹۱-۱۳۹۲
ایران فرهاد کاظمی ۱۳۹۲-۱۳۹۳
ایران منصور ابراهیم‌زاده ۱۳۹۳-
ایران عبدالصمد مرفاوی ۱۳۹۳-۱۳۹۴
ایران علیرضا مرزبان ۱۳۹۳-

افتخارات



:: بازدید از این مطلب : 19
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : محمدرضا حیدری
ت : جمعه 26 تير 1394
.

 

استقلال اهواز
نام کامل باشگاه باشگاه فوتبال استقلال اهواز
تاریخ تأسیس ۱۳۲۷
نام ورزشگاه تختی اهواز
(گنجایش: ۱۸٬۰۰۰ نفر)
مدیرعامل ارسطو جهانداری
مربی سیاوش بختیاری‌زاده
لیگ لیگ آزادگان
۹۴−۱۳۹۳ گروه ۱، نهم
 
 
Team colours
 
Team colours
 
Team colours
 
Team colours
 
Team colours
لباس اول
 
Team colours
 
Team colours
 
Team colours
 
Team colours
 
Team colours
لباس دوم

استقلال اهواز یک باشگاه ورزشی ایرانی است که در سال ۱۳۲۷ در شهر اهواز بنیان نهاده شده است و هم‌اکنون در لیگ دسته یک فوتبال ایران (جام آزادگان) بازی می‌کند. بزرگترین دستاورد این باشگاه نایب قهرمانی در لیگ برتر فوتبال ایران ۸۶–۱۳۸۵ می‌باشد. استقلال اهواز از باشگاه‌های پُرطرفدار استان خوزستان در جنوب ایران به شمار می‌آید.

 

 

تاریخچه

تأسیس

استقلال اهواز در سال ۱۳۲۷ با حمایت آقای حکیم شوشتری بنیان‌گذاری گردید. این باشگاه در ابتدا یکی از شاخه‌های باشگاه تاج تهران بود و تا پیش از انقلاب ۱۳۵۷ ایران به نام تاج اهواز شناخته می‌شد.[۱]

جام تخت جمشید

تیم استقلال اهواز در سال ۱۳۵۱ موفق به راهیابی به جام تخت جمشید شد ولی از آنجا که قوانین لیگ اجازه حضور دو تیم هم‌نام و هم‌خانواده (تاج تهران و تاج اهواز) را نمی‌داد، تیم تاج اهواز در دسته پایین‌تر باقی ماند.[۱]

پس از انقلاب

نام تیم پس از انقلاب به استقلال اهواز تغییر یافت. در دههٔ ۱۳۶۰ به دلیل وقوع جنگ ایران و عراق لیگ سراسری فوتبال در ایران برگزار نشد. استان خوزستان در کانون این جنگ قرار داشت و آسیب‌های فراوانی به زیرساخت‌های ورزشی این استان و باشگاه استقلال اهواز وارد شد. اگر چه با پایان یافتن جنگ و با شروع لیگ دسته اول ایران موسوم به لیگ آزادگان، تیم استقلال اهواز از سال ۱۳۷۰ و از دورهٔ نخست این لیگ در رقابت‌ها حاضر شد.[۱][۲]

این باشگاه در دههٔ ۱۳۸۰ با جاه‌طلبی‌های علی شفیع‌زاده، مالک جدیدش، رشد چشم‌گیری پیدا کرد و به زودی به یکی از باشگاه‌های طراز اول فوتبال ایران تبدیل شد. بزرگترین دستاورد تاریخ باشگاه استقلال اهواز که نایب قهرمانی در ششمین دورهٔ لیگ برتر فوتبال ایران است، در همین دوران رقم خورد. این عنوان در حالی به دست آمد که استقلال اهواز تا هفته‌های پایانی بخت کسب جام قهرمانی را داشت. یک هفته مانده به پایان فصل ۸۶–۱۳۸۵ استقلال اهواز در دیداری جنجال‌برانگیز برابر مس کرمان با پذیرفتن یک گل مشکوک در لحظات پایانی پیروزی را با تساوی عوض کرد و از جام قهرمانی فاصله گرفت.[۳][۴][۵] استقلال اهواز در پایان این فصل با اختلاف ۲ امتیاز قهرمانی را به سایپا واگذار کرد.[۶] پس از آن دوران و ار اواخر دههٔ ۱۳۸۰ نزول استقلال اهواز در فوتبال ایران آغاز شد. آن‌ها در سال ۱۳۸۹ به لیگ آزادگان و در سال ۱۳۹۰ با تداوم نتایج ضعیف و کسب رتبهٔ سیزدهم به لیگ دسته دو سقوط کردند. این باشگاه در فصل با قهرمانی در دسته دوم فوتبال ایران به رقابت‌های دسته یک آزادگان بازگشت.

امتیاز باشگاه استقلال اهواز متعلق به براداران شفیع‌زاده بوده و سوای باشگاه استقلال گروه ملی صنعتی فعالیت می‌کند. در فصل ۹۲−۱۳۹۱ در دسته یک آزادگان، دو باشگاه اهوازی با اسامی استقلال اهواز و استقلال گروه ملی خوزستان حضور داشتند.در نهایت برادران شفیع زاده سهام باشگاه را به ارسطو جهانداری مدیر عامل وقت واگذار کردند.[۷]

بازگشت به لیگ برتر

باشگاه استقلال اهواز با خرید، سهمیه لیگ برتری باشگاه فوتبال فولاد نوین خوزستان را خریداری کردند و به لیگ برتر بازگشتند.[۸][۹]

عملکرد فصل‌های اخیر

فصل لیگ رتبه جام حذفی
‎۸۰-۸۱ لیگ برتر ایران ۱۱ام  
۸۱-۸۲ ۸ام ۱/۴ نهایی
‎۸۲-۸۳ ۵ام نیمه نهایی
‎۸۳-۸۴ ۱۲ام ۱/۱۶ نهایی
‎۸۴-۸۵ ۲ام ۱/۴ نهایی
‎۸۶-۸۵ ۸ام ۱/۸ نهایی
‎۸۷-۸۶ ۹ام ۱/۸ نهایی
‎۸۸-۸۷ ۱۴ام ۱/۸ نهایی
۸۹-۸۸ ۱۸ام ۱/۱۶ نهایی
۹۰-۸۹ لیگ آزادگان ۱۳ام دور سوم
۹۱-۹۰ لیگ دسته دوم اول مرحله اول
۹۲-۹۱ لیگ آزادگان ۱۰ ۱/۱۶ نهایی
۹۳-۹۲ ۸ مرحله سوم

بازیکنان

بازیکنان کنونی

بازیکنان پیشین

مربیان

کادر فنی کنونی

مربیان پیشین

لیست مربیان تیم استقلال اهواز در دوران لیگ برتر:

# نام دوران
۱ ایران امیر قلعه نویی شهریور ۱۳۸۱
۲ ایران جلال چراغپور مهر ۱۳۸۱
۳ ایران بهرام عاتف ۱۳۸۱-۱۳۸۲
۴ ایران ناصر حجازی ۱۳۸۲-۱۳۸۳
۵ کرواسی لوکا بوناچیچ ۱۳۸۴-۱۳۸۳
۶ ارمنستان مارتیک خاچاتوریان ۱۳۸۴
۷ ایران محمود یاوری ۱۳۸۴
۸ صربستان سردان گمالوویچ ۱۳۸۴-۱۳۸۵
۹ ایران فیروز کریمی ۱۳۸۵ تا آبان ۱۳۸۶
۱۰ ایران مجید جلالی آبان ۱۳۸۶ تا اردیبهشت ۱۳۸۷
۱۱ ایران محمود یاوری مرداد ۱۳۸۷
۱۲ ایران رضا احدی مرداد ۱۳۸۷؟
۱۳ ایران اکبر میثاقیان مرداد ۱۳۸۷ تا اسفند ۱۳۸۷
۱۴ ایران خداداد عزیزی اسفند ۱۳۸۷ تا خرداد ۱۳۸۸
۱۵ ایران مجید باقری‌نیا شهریور ۱۳۸۸ - بهمن ۱۳۸۸
۱۶ ایران محمد احمدزاده بهمن ۱۳۸۸
۱۷ ایران مهدی هاشمی‌نسب ۱۳۸۸
۱۸ ایران علیرضا فیروزی ۱۳۸۸
۱۹ ایران داریوش یزدی دی ۱۳۸۹
۲۰ ایران علی حنطه آذر ۱۳۸۹
۲۱ ایران نادر دست‌نشان آذر ۱۳۸۹ تا بهمن ۱۳۸۹
۲۲ ایران فیروز کریمی بهمن ۱۳۸۹ تا؟
۲۳ ایران افشین کمایی ؟
۲۴ ایران داریوش یزدی
۲۵ ایران عادل حردانی تیر ۱۳۹۱ - آبان ۱۳۹۱
۲۶ ایران مسعود نوروزی آبان ۱۳۹۱ - آذر ۱۳۹۱
۲۷ ایران علی حنطه آذر ۱۳۹۱ - خرداد ۱۳۹۲
۲۸ ایران داوود مهابادی خرداد ۱۳۹۲ -؟
۲۹ ایران داوود نژادمحمودآبادی ؟ -خرداد ۱۳۹۳
۳۰ ایران داریوش یزدی خرداد ۱۳۹۳ -۶ دی ۱۳۹۳
۳۱ ایران حبیب خدریان ۱۱ دی ۱۳۹۳ -۲۴ تیر ۱۳۹۴
۳۲ ایران سیاوش بختیاری‌زاده ۲۴ تیر ۱۳۹۴-تاکنون



:: بازدید از این مطلب : 20
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : محمدرضا حیدری
ت : جمعه 26 تير 1394
.
 
 
ایران

آرم پیراهن/لوگوی فدراسیون

فدراسیون فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران
کنفدراسیون کنفدراسیون فوتبال آسیا
سرمربی پرتغال کارلوس کیروش[۱]
دستیار پرتغال اوسیانو دا کروز
کاپیتان آندرانیک تیموریان
بیشترین بازی ملی جواد نکونام (۱۵۱ بازی)
بیشترین گل ملی علی دایی (۱۰۹ گل)
ورزشگاه خانگی ورزشگاه آزادی
کد فیفا IRN
رده‌بندی فیفا ۴۰ (۹ آوریل ۲۰۱۵)
افزایش ۲ پله
برترین رده در فیفا ۱۵ (ژوئیه ۲۰۰۵)
پایین‌ترین رده در فیفا ۱۲۲ (می ۱۹۹۶)
رده الو ۴۴
برترین رده الو ۱۵ (می ۲۰۰۵)
پایین‌ترین رده الو ۷۳ (ژانویه ۱۹۶۴)
Kit left arm iran14h.png
Team colours
Kit body iran14h.png
Team colours
Kit right arm iran14h.png
Team colours
 
Team colours
Kit socks long iran1415h.png
Team colours
لباس اول
Kit left arm iran14a.png
Team colours
Kit body iran14a.png
Team colours
Kit right arm iran14a.png
Team colours
 
Team colours
Kit socks long iran1415a.png
Team colours
لباس دوم
 
نخستین بازی ملی
مورد اختلاف
از نظر فیفا:[۲]
ترکیه ترکیه ۶–۱ ایران Flag of Iran
(استانبول، ترکیه؛ ۲۸ مه، ۱۹۴۱)
بهترین پیروزی
ایران ایران ۱۹–۰ گوآم گوآم
(تبریز، ایران؛ ۲۴ نوامبر، ۲۰۰۰[۳])
بدترین شکست
ترکیه ترکیه ۶–۱ ایران Flag of Iran
(استانبول، ترکیه؛ ۲۸ مه، ۱۹۵۰)
کره جنوبی کره جنوبی ۵–۰ ایران Flag of Iran
(توکیو، ژاپن؛ ۲۸ مه، ۱۹۵۸)
مجارستان مجارستان ۵–۰ ایران Flag of Iran
(مونیخ، آلمان؛ ۲۷ اوت، ۱۹۷۲)
جام جهانی
حضور ۴ (نخستین ۱۹۷۸)
بهترین نتیجه مرحله گروهی، ۱۹۷۸، ۱۹۹۸، ۲۰۰۶، ۲۰۱۴
نام منطقه‌ای جام ملت‌های آسیا
حضور ۱۲ (نخستین ۱۹۶۸)
بهترین نتیجه قهرمان ۱۹۶۸، ۱۹۷۲، ۱۹۷۶

تیم ملی فوتبال ایران یک تیم فوتبال بین‌المللی است که به نمایندگی از ایران به میدان می‌رود. این تیم زیر نظر فدراسیون فوتبال جمهوری اسلامی ایران فعالیت می‌کند.

تیم ایران یکی از قدرتمندترین تیم‌های آسیایی به شمار می‌رود که تاکنون سه بار قهرمان جام ملت‌های آسیا در سال‌های ۱۹۶۸، ۱۹۷۲ و ۱۹۷۶ شده‌است و نیز طی سال‌های ۱۹۷۸، ۱۹۹۸، ۲۰۰۶ و ۲۰۱۴ موفق شده‌است ۴ بار در جام جهانی فوتبال حضور یابد.

بهترین گل زن تاریخ فوتبال ایران علی دایی با ۱۰۹ گل زده آقای گل فوتبال ملی جهان است. فدراسیون بین‌المللی تاریخ و آمار فوتبال ناصر حجازی رابه عنوان دومین دروازه بان برتر قرن بیستم قاره آسیا معرفی کرده‌است.[۴]

تا کنون در سال‌های ۱۹۹۶، ۱۹۹۹، ۲۰۰۳ و ۲۰۰۴ چهار بازیکن ایرانی موفق به کسب جایزه بهترین بازیکن سال آسیا شده‌اند. خداداد عزیزی، علی دایی، مهدی مهدوی‌کیا و علی کریمی چهار بازیکنی هستند که بهترین بازیکن آسیا شده‌اند.

سرمربی تیم ملی ایران در حال حاضر کارلوس کی روش است. در واپسین رده‌بندی فیفا (آوریل ۲۰۱۵) تیم ملی ایران در رتبه ۴۰ جهان و اول آسیا قرار دارد.

 

 

تاریخچه

سال‌های نخست

در خصوص اولین بازی تیم ملی ایران اختلاف نظر وجود دارد.

دهه هشتاد میلادی

دهه هشتاد میلادی کشور ایران درگیر انقلاب و جنگی هشت ساله بود. این سال‌ها دوران رکود فوتبال در ایران نیز بود. در این دهه ایران نتوانست به جام جهانی صعود کند.[۵]

دهه نود میلادی

پس از مدتی رکود فوتبال ایران در دههٔ نود میلادی از نو متولد شد. اگر چه ایران نتوانست در دو جام جهانی ۹۰ و ۹۴ شرکت کند، با پیدایش پدیده‌های نظیر علی دایی، خداداد عزیزی، کریم باقری و در سال‌های آخر این دهه مهدی مهدوی‌کیا، ایران جانی تازه گرفت[۶] در سال‌های پایانی این دهه ایران موفق شد دومین حضور خود را در جام جهانی تجربه کند.[۷]

حضور در تورنمنت‌ها

جام جهانی

جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین

 
تیم ملی فوتبال ایران در سال ۱۳۵۶

تیم ملی فوتبال ایران در تاریخ ۲۵ نوامبر سال ۱۹۷۷ موفق شد استرالیا را با نتیجه ۱–۰ در حضور ۹۰۰۰۰ هوادار در تهران شکست دهد و به جام جهانی ۱۹۷۸ آرژانتین راه یابد. این نخستین حضور ایران در یک جام جهانی بود. ایران بازی نخست خود را در مقابل هلند با نتیجه ۳–۰ واگذار کرد،[۸] اما در بازی دوم خود برابر اسکاتلند شگفتی آفرید و با گل دانائی‌فرد به نتیجه تساوی ۱–۱ دست یافت. گل اسکاتلند در این بازی نیز از روی اشتباه مدافع ایرانی آندرانیک اسکندریان ثبت شد. بازیکنان ایرانی بازی سوم خود را به رغم نمایش خوبی که ارائه دادند با نتیجه سنگین ۴–۱ به پرو واگذار کردند. تنها گل ایران را حسن روشن به ثمر رساند.[۹]

جام جهانی ۱۹۹۸ فرانسه

ترکیب ایران در جام جهانی ۱۹۹۸

در نوامبر ۱۹۹۷ میلادی، ایران در شرایطی دشوار برای حضور در جام جهانی ۱۹۹۸ به دیدار استرالیا رفت. هر دو بازی با نتیجه تساوی پایان گرفت، اما ایران به لطف قانون گل‌زده در خانهٔ حریف توانست به جام جهانی راه یابد. بازی برگشت ایران در مقابل استرالیا تا دقایق پایانی ۲–۰ به سود میزبان بود اما دو گل کریم باقری و خداداد عزیزی نتیجه را به نفع ایران رقم زد. هواداران فوتبال در ایران از آن بازی با عنوان حماسه ملبورن یاد می‌کنند.[۱۰][۱۱][۱۲][۱۳] در این تورنمنت ایران به همراه آلمان، یوگسلاوی و آمریکا در یک گروه قرار گرفت. ایران در بازی اول در مقابل یوگسلاوی با نتیجه ۱–۰ نتیجه را واگذار کرد. ایران در این بازی نمایش خوبی ارائه کرد و یوگسلاوی تنها از روی ضربه آزاد میهائیلوویچ که درون دروازه نیما نکیسا دروازه‌بان دوم ایران جای داد، توانست برتری را از آن خود کند. ایران توانست نخستین پیروزی خود در مسابقات جام جهانی را برابر آمریکا به دست آورد، این بازی با نتیجه ۲–۱ به سود ایران خاتمه یافت. گل‌های ایران را حمید استیلی و مهدی مهدوی‌کیا به ثمر رساندند.[۱۴] گلی که استیلی با ضربه سر درون دروازه آمریکا قرار داد بعدها گل قرن نامیده شد.[۱۵]


بازی ایران و آلمان در شهر مون‌پلیه برگزار شد و با نتیجه ۲–۰ به سود آلمان خاتمه یافت. گل‌های آلمان را الیور بیرهوف در دقیقه ۵۰ و یورگن کلینزمن در دقیقه ۵۸ به ثمر رساندند.[۱۶]

جام جهانی ۲۰۰۲ کره و ژاپن

با توجه به میزبانی کره و ژاپن و با توجه به حضور میزبانان جام جهانی بدون حضور در دور مقدماتی تنها ۵/۲ سهمیه دیگر برای قاره آسیا برای حضور در جام جهانی باقی ماند. تیم‌ها در دور دوم مرحله مقدماتی در دو گروه ۴ تیمی به مصاف یکدیگر رفتند که دو تیم اول مستقیماً به جام جهانی صعود می‌کردند و تیم‌های دوم دو گروه با یکدیگر در دو بازی رفت و برگشت بازی کرده و برنده ان دو دیدار باید با تیم پانزدهم قاره اروپا دو دیدار رفت و برگشت را برگزار می‌کرد تا چهره تیم دیگر صعود کننده مشخص گردد. تیم ایران در دور دوم مرحله مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ کره و ژاپن در حالی که در بازی آخر می‌توانست با پیروزی برابر بحرین مستقیماً به جام جهانی صعود کند، ۳ بر ۱ مغلوب این تیم شد و نتوانست به طور مستقیم به این بازی‌ها صعود کند و به بازی پلی‌آف رفت. در این مرحله ایران به سرمربی‌گری میروسلاو بلاژویچ با تیم دوم گروه دیگر یعنی امارات به مسابقه پرداخت؛ و ایران این تیم را در تهران در حضور ۵۰۰۰۰ نفر با نتیجه ۱–۰ شکست داد. گل ایران را کریم باقری به ثمر رساند.[۱۷] در دور برگشت نیز ایران بازی را با نتیجه ۳–۰ برنده شد. این بازی در حضور ۲۰۰۰۰ تماشاگر اماراتی در ورزشگاه آل نهیان برگزار شد و گل‌های ایران را علی دایی، کریم باقری و مهرداد میناوند به ثمر رساندند.[۱۸]

ایران راهی دور بعد شد تا با تیم اروپایی جمهوری ایرلند مصاف دهد. روز ۱۹ آبان سال ۱۳۸۰ ایران در حضور ۳۵۰۰۰ تماشاگر در ورزشگاه دوبلین با نتیجه ۲–۰ شکست خورد. بهترین بازیکن این مسابقه دروازه‌بان تیم ملی فوتبال ایرلند جنوبی شناخته شد او در طول مسابقه توانست دو موقعیت تک به تک را از علی کریمی مهاجم تیم ملی فوتبال ایران بگیرد و ایران را در گلزنی در خانه حریف ناکام گذارد. بازی برگشت روز ۲۴ آبان[۱۹] همان سال در ورزشگاه آزادی برگزار شد. تیم ایرلند ۲ سال بود در مسابقات رسمی شکست نخورده بود، اما ایران موفق شد این تیم را در حضور ۱۰۰۰۰۰ تماشاگر با نتیجه ۱ بر ۰ شکست دهد. گل ایران را یحیی گل‌محمدی به ثمر رساند. ایران در مجموع دو بازی با نتیجه ۲–۱ شکست خورد و نتوانست به جام جهانی صعود کند. تماشاگران با توجه به عدم گلزنی ایران در ۷۰ دقیقه نخست و از دست دادن موقعیت‌های به دست آمده از سوی مهاجمان خصوصاً علی کریمی، از دقیقه ۷۰ به بعد اعتراض بسیاری نشان دادند. پس از این شکست بلاژویچ برکنار و دستیار وی برانکو ایوانکوویچ جایگزین وی شد.[۲۰]

جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان

 
تیم ملی فوتبال ایران در ۲۵ مرداد ۱۳۸۵، دیدار با سوریه، ورزشگاه آزادی تهران، ایستاده از راست: صادقی، فکری، شکوری، نیکبخت، عنایتی، نکونام. نشسته از راست: مهدوی‌کیا، تیموریان، خطیبی، معدنچی، طالبلو

ایران با مربی‌گری برانکو ایوانکوویچ توانست به راحتی به جام جهانی ۲۰۰۶ آلمان صعود کند و هنوز یک بازی به پایان رقابت‌های مقدماتی مانده بود که ایران به این جام جهانی راه یافت. این سومین حضور ایران در جام‌های جهانی بود.

مقدماتی
در دور نخست ایران با قطر، لائوس و اردن هم‌گروه شد. تیم ایران ابتدا ۳–۱ قطر را برد،[۲۱] سپس لائوس را ۷–۰ شکست داد،[۲۲] آن‌گاه برابر اردن در ورزشگاه آزادی ۱–۰ شکست خورد.[۲۳] در دور برگشت بازی‌ها ایران در بازی نخست باید اردن را شکست می‌داد. فدراسیون توانست وحید هاشمیان را راضی کند تا پس از مدت‌ها به تیم ملی بازگردد. همین بازیکن در بازی با اردن با پاس گلی که در دقیقه ۸۱ به علی‌رضا واحدی نیکبخت داد زمینه‌ساز شکست اردن در خانه شد. این بازی با نتیجه ۲–۰ به پایان رسید و گل دوم را علی دایی در دقیقه ۹۰ ثبت کرد.[۲۴] در بازی بعدی با قطر هاشمیان بار دیگر درخشید و با گل‌زنی در دقایق ۸ و ۸۹ حضوری مؤثر داشت. نتیجه پایانی این بازی ۳–۲ به سود ایران بود. دیگر گل ایران را آرش برهانی در دقیقه ۷۷ درون دروازه قطر جای داد.[۲۵] ایران در بازی آخر بار دیگر لائوس را ۷–۰ شکست داد و به عنوان تیم نخست گروه به دور بعدی صعود کرد.[۲۶]

در مرحله بعد ایران با ژاپن، کره شمالی و بحرین در یک گروه قرار گرفت. در دیدار نخست ایران برابر بحرین با نتیجه ۰–۰ متوقف شد.[۲۷] بازی دوم بار دیگر با درخشش هاشمیان همراه شد، ایران در این بازی توانست ژاپن را با دو گل این بازیکن ۲ بر ۱ شکست دهد.[۲۸] در بازی سوم مقابل کره شمالی، تیم ملی موفق شد با دو گل میزبان خود را مغلوب کند. گل‌های ایران را مهدوی‌کیا در دقیقه ۳۴ و نکونام در دقیقه ۸۰ درون دروازه رقیب جای دادند.[۲۹] بازی برگشت در مقابل کره شمالی با نتیجه ۱–۰ و گل دقیقه ۴۵ رحمان رضایی به سود ایران پایان پذیرفت[۳۰] تا تیم ملی در بازی بعدی به مصاف تیم بحرین برود. ایران در صورت تساوی برابر بحرین هم بدون احتساب بازی پایانی برابر ژاپن به جام جهانی صعود می‌کرد. تیم ایران توانست این بازی را با گل دقیقه ۴۸ محمد نصرتی در آزادی برنده شود و به جام جهانی راه یابد.[۳۱] در بازی آخر این گروه ایران در یک دیدار تشریفاتی برابر میزبانش ژاپن ۲–۱ شکست خورد. تنها گل ایران را دایی در دقیقه ۷۸ از روی نقطه پنالتی درون دروازه ژاپن جای داد.[۳۲] بدین ترتیب ایران با ۱۳ امتیاز به عنوان تیم دوم گروه بعد از ژاپن راهی دور نهایی جام جهانی شد.[۳۳]

دوره پایانی

 
تیم ملی در برابرآنگولا در مسابقات جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶.

ایران در جام جهانی به همراه پرتغال، آنگولا و مکزیک در گروه D این رقابت‌ها قرار گرفت.[۳۴] ایران پیش از ورود به آلمان نتوانست بازی‌های تدارکاتی مناسبی برگزار کند. به همین دلیل تیم ملی به آمادگی کامل نرسید و نتوانست نتایج خوبی در این مسابقات کسب کند.

ایران بازی نخست را ۲۱ خرداد (۱۱ ژوئن) در ورزشگاه نورنبرگ در حضور ۴۱۰۰۰ تماشاگر و برابر مکزیک برگزار کرد. ایران در نیمه اول بازی خوبی به نمایش گذاشت. نیمه دوم مکزیک سه تعویض انجام داد، و ایران دیگر نتوانست کاری از پیش ببرد. در پایان ایران با نتیجه ۳–۱ بازی را واگذار کرد. تک گل ایران را گل‌محمدی به ثمر رساند. پس از این بازی به شدت از حضور علی دایی در تیم انتقاد شد. این بازیکن در بازی بعد بر روی نیمکت نشست.[۳۵] دایی بعدها گفت برخی بازیکنان به وی پاس نمی‌دادند. در بازی دوم برابر پرتغال نیز ایران در نیمه نخست خوب ظاهر شد، اما در نیمه دوم باز هم نمایش ضعیفی ارائه داد و در پایان با نتیجه ۲–۰ این بازی را نیز باخت. بازی با پرتغال در فرانکفورت روز ۲۷ خرداد و در حضور ۴۸۰۰۰ تماشاگر برگزار شد.[۳۶] بازی سوم ایران روز ۳۱ خرداد در لایپزیک در حضور ۳۸۰۰۰ تماشاگر مقابل آنگولا انجام شد. در این بازی نیز ایران مقابل حریفی که نخستین حضور خود را در جام جهانی تجربه می‌کرد با نتیجه ۱–۱ متوقف شد. تنها گل ایران را سهراب بختیاری‌زاده به ثمر رساند. با این تساوی ایران تنها یک امتیاز کسب کرد و از راه‌یابی به دور بعد بازماند.[۳۷]

نمایش ضعیف ایران انتقادات مردم و مطبوعات را به دنبال داشت. استفاده از علی دایی که در آن زمان ۳۶ ساله بود، عدم استفاده از برخی بازیکنان، ضعف مهاجمان که هیچ گلی به ثمر نرساندند، ضعف جسمانی بازیکنان، فقدان انسجام تیمی و حاشیه‌های فراوان اطراف تیم ملی برخی از این انتقادات بود.[۳۸]

جام جهانی ۲۰۱۴ برزیل

تیم ملی فونبال ایران درجام جهانی ۲۰۱۴ برزیل در گروه ششم این رقابت‌ها با تیم‌های آرژانتین، نیجریه و بوسنی و هرزگوین هم گروه شد. ایران پس از هشت سال دوری به عنوان تیم اول گروه خوداز آسیا پا به این مسابقات گذاشت.

جام ملت‌های آسیا

جام ملت‌های آسیا ۱۹۶۸

ایران در سه دوره نخست جام ملت‌های آسیا (۱۹۵۶، ۱۹۶۰ و ۱۹۶۴) غایب بود. اما در جام ملت‌های آسیا ۱۹۶۸ نخستین حضور خود را تجربه کرد و البته میزبانی بازی‌ها را نیز بر عهده گرفت. همه بازی‌ها در ورزشگاه امجدیه برگزار شد. ایران در این دوره که دوره چهارم جام بود به همراه ۴ تیم دیگر رقابت می‌کرد: اسرائیل، برمه، تایوان، هنگ کنگ. ایران با ترکیبی از جوانان جویای نام و برخی ستارگان قدیمی با مربی‌گری محمود بیاتی به این مسابقات پا گذاشته بود. در بازی نخست به تاریخ ۲۰ اردیبهشت سال ۱۳۴۷ خورشیدی برابر هنگ کنگ، ایران با نتیجه ۲–۰ و گل‌های همایون بهزادی و علی جباری به پیروزی رسید. ۲۰۰۰۰ تماشاگر از این بازی دیدن کردند. سه روز بعد ایران به مصاف تایوان رفت و این تیم را با حساب ۴–۰ در حضور ۳۰۰۰۰ تماشاگر شکست داد، گل‌های ایران را همایون بهزادی، حسین کلانی، اکبر افتخاری و حسین فرزامی به ثمر رساندند. ۲۶ اردیبهشت ایران با برمه دیدار کرد و توانست این بازی را هم با نتیجه ۳–۱ و گل‌های حسین کلانی، اکبر افتخاری و همایون بهزادی در حضور ۳۰۰۰۰ تماشاگر شکست دهد. ایران بازی پایانی را در ۲۹ اردیبهشت و مقابل اسرائیل برگزار کرد. این بازی در حضور ۳۰۰۰۰ تماشاگر برگزار شد و ایران توانست با گل‌های بهزادی و قلیچ‌خانی پیروز و فاتح جام شود.[۳۹] بدین ترتیب ایران در همه بازی‌های خود پیروز شد.[۴۰] پس از این قهرمانی تهران غرق در شادی شد و برای نخستین بار فوتبال مردم ایران را به خیابان‌ها کشاند.[۴۱]

جام ملت‌های آسیا ۱۹۷۲

در پنجمین دوره جام ملت‌ها ایران مدافع عنوان قهرمانی بود. تیم‌های بیشتری در این دوره شرکت کرده بودند و بنا بر این دوره مقدماتی بازی‌ها نیز برگزار شد.[۴۲] رقابت‌های نهایی در کشور تایلند و شهر بانکوک برگزار می‌شد. تیم‌ها به دو گروه ۴ تیمی تقسیم شدند. ایران با مربی‌گری محمد رنجبر در این رقابت‌ها حاضر شده بود و در بازی نخست که روز ۱۷ اردیبهشت سال ۱۳۵۱ خورشیدی و در حضور ۲۰۰۰ تماشاگر برگزار شد به مصاف کامبوج رفت. این بازی که در ورزش‌گاه ملی بانکوک انجام شد با دو گل حسین کلانی و صفر ایرانپاک و با نتیجه ۲–۰ به سود ایران خاتمه یافت.[۴۳] روز ۱۹ اردیبهشت ایران در حضور ۵۰۰۰ نفر به دیدار عراق رفت و این بازی را نیز با هت‌تریک حسین کلانی با نتیجه ۳–۰ به سود خود پایان بخشید. روز ۲۳ اردیبهشت ایران به مصاف میزبان بازی‌ها یعنی تایلند رفت. این بازی با استقبال تماشاگران تایلندی برگزار شد و حدود ۲۰۰۰۰ نفر از این بازی دیدن کردند. ایران با دو پیروزی پیشین از گروه خود صعود کرده بود و این بازی در حقیقت تشریفاتی محسوب می‌شد، به همین دلیل تیم ملی ایران از بازیکنان ذخیره خود استفاده کرد. بازی زیر باران شدید آغاز شد و تا دقیقه ۸۰ با نتیجه ۲–۰ به سود میزبان ادامه یافت. در دقایق پایانی علی جباری موفق شد ۳ بار پیاپی دروازه تیم تایلندی را باز کند تا نتیجه ۳–۲ به سود ایران خاتمه یابد. روز ۲۶ اردیبهشت ایران بار دیگر برای انجام دیدار نیمه‌پایانی به مصاف کامبوج رفت و توانست این بار هم با نتیجه ۲–۱ و گل‌های صفر ایرانپاک و پرویز قلیچ‌خانی (پنالتی) به پیروزی دست یابد و راهی بازی فینال شود. بازی پایانی برابر کره جنوبی روز ۲۹ اردیبهشت سال ۱۳۵۱ خورشیدی در حضور ۱۵۰۰۰ تماشاگر در ورزشگاه ملی بانکوک برگزار شد و در خاتمه با نتیجه ۲–۱ به سود ایران پایان یافت. گل‌های ایران را علی جباری و حسین کلانی (در وقت اضافی) به ثمر رساندند. این بازی در تهران به صورت زنده از تلویزیون دولتی پخش شد.[۴۴]

جام ملت‌های آسیا ۱۹۷۶

ششمین دوره جام ملت‌های آسیا در سال ۱۹۷۶ به میزبانی ایران برگزار شد. تیم ایران در گروه دوم بازی‌ها با دو تیم عراق و یمن جنوبی همگروه بود.

در دیدار نخست تیم ایران موفق شد با گل‌های ناصر نورایی و حسن روشن در دقایق ۴۵ و ۵۸ تیم عراق را با دو گل شکست بدهد.

در بازی دوم تیم ایران با نتیجهٔ پرگل ۸ بر صفر تیم یمن جنوبی را در هم کوبید. گل‌های این بازی را غلامحسین مظلومی در دقایق ۶۳ و ۷۴ و ۸۰، علی‌رضا عزیزی در دقایق ۱۷ و ۷۳، ناصر نورایی در دقایق ۴۰ و ۴۲ و علیرضا خورشیدی در دقیقه ۴۵ به ثمر رساندند.

در مر حله نیمه نهایی تیم ایران به مصاف چین رفت که این بازی در وقت‌های قانونی گلی در بر نداشت. در وقت‌های اضافی این تیم ایران بود که با گل‌های علیرضا خورشیدی در دقیقه ۱۰۰ و حسن روشن در دقیقه ۱۱۹ موفق شد دو بر صفر چین را شکست داده و به فینال صعود کند

در دیدار فینال ایران به مصاف تیم کویت رفت که موفق شد این تیم را با تک گل علی پروین شکست داده و برای سومین بار پیاپی قهرمان آسیا شود.

تیم ایران در این دوره منصور رشیدی را درون دروازه داشت و با زدن ۱۳ گل حتی یک گل دریافت نکرد.

در این دوره از بازیها مربیگری تیم ملی فوتبال ایران را حشمت مهاجرانی بر عهده داشت.

ورزشگاه

 

ایران بازی‌های خانگی خود را در ورزشگاه آزادی برگزار می‌کند. اگر چه آزادی را استادیوم صد هزار نفری می‌نامند، گنجایش آن ۹۰۰۰۰ نفر است.[۴۵]
ورزشگاه آزادی که تا پیش از انقلاب آریامهر نامیده می‌شد در آغاز برای میزبانی بازی‌های آسیایی ۱۹۷۴ ساخته شد. در قسمت شمالی ورزشگاه اسکوربورد رنگی نصب شده‌است که بیش از ۱۰۴ متر مربع مساحت دارد و یکی از بزرگ‌ترین صفحه‌های نمایش جهان به شمار می‌رود.
تا پیش از ساخته شدن آزادی، بازی‌های تیم ملی در استادیوم امجدیه (شهید شیرودی) برگزار می‌شد.

تیم ملی ایران چند بازی را نیز در شهر تبریز و در ورزشگاه‌های تختی و یادگار امام برگزار کرده‌است، که از جمله می‌توان به رقابت‌های دور نخست مقدماتی جام جهانی ۲۰۰۲ و تورنمنت چهار جانبه ال‌جی در سال ۲۰۰۲ اشاره کرد. نکته شایان یادآوری این است که پرگل‌ترین بازی تیم ملی ایران که در برابر گوام و با نتیجه ۰–۱۹ به پایان رسید، در ورزشگاه تختی تبریز انجام شده‌است.[۴۶]

پوشاک تیم ملی ایران

 
رده‌بندی جهانی فیفا برای تیم ملی فوتبال ایران از امردادماه ۱۳۷۲ تا اسفندماه ۱۳۹۲

بازه زمانی سازنده البسه
۱۹۷۸ آلمان آدیداس
۱۹۹۳–۱۹۹۸ ایران تولیدی شکاری
۱۹۹۸–۲۰۰۰ آلمان پوما
۲۰۰۰–۲۰۰۴ ایران تولیدی شکاری
۲۰۰۴–۲۰۰۶ ایران دایی
۲۰۰۶–۲۰۰۷ آلمان پوما
۲۰۰۷–۲۰۰۸ ایران مجید
۲۰۰۸–۲۰۰۹ ایران دایی
۲۰۰۹–۲۰۱۱ ایتالیا لیجا
۲۰۱۱–۲۰۱۲ آلمان اول‌اشپورت
۲۰۱۲ آلمان پوما
۲۰۱۲ ایران مجید
۲۰۱۲– تاکنون آلمان اول‌اشپورت

افتخارات

بین‌المللی

حضور (۴): ۱۹۷۸، ۱۹۹۸، ۲۰۰۶، ۲۰۱۴

قاره‌ای

قهرمان (۳): ۱۹۶۸، ۱۹۷۲، ۱۹۷۶
سوم (۴): ۱۹۸۰، ۱۹۸۸، ۱۹۹۶، ۲۰۰۴
قهرمان (۳): ۱۹۷۴، ۱۹۹۰، ۱۹۹۸
نایب قهرمان (۲): ۱۹۵۱، ۱۹۶۶

* پس از بازی‌های آسیایی سال ۲۰۰۲ تیم زیر ۲۳ سال در این بازی‌ها شرکت می‌کند.

میان‌قاره‌ای

قهرمان (۱): ۲۰۰۳
نایب قهرمان (۱): ۱۹۹۱

منطقه‌ای

قهرمان (۴): ۲۰۰۰، ۲۰۰۴، ۲۰۰۷، ۲۰۰۸
نایب قهرمان (۱): ۲۰۱۰
سوم (۱): ۲۰۰۲
قهرمان (۳): ۱۹۶۵، ۱۹۷۰، ۱۹۹۳
نایب قهرمان (۳): ۱۹۶۷، ۱۹۶۹، ۱۹۷۴

نتایج

نتایج در جام جهانی

جام جهانی فوتبال   مقدماتی جام جهانی
میزبان/سال دور رتبه بازی برد تساوی باخت گ. ز. گ. خ. بازی برد تساوی باخت گ. ز. گ. خ.
۱۹۳۰ تا ۱۹۷۰ حضور نداشت - - - - - - - - - - - - -
آلمان غربی ۱۹۷۴ راه نیافت - - - - - - - ۸ ۵ ۱ ۲ ۹ ۶
آرژانتین ۱۹۷۸ دور ۱ ۱۴ام ۳ ۰ ۱ ۲ ۲ ۸ ۱۲ ۱۰ ۲ ۰ ۲۰ ۳
اسپانیا ۱۹۸۲ حضور نداشت - - - - - - - - - - - - -
مکزیک ۱۹۸۶ عدم راه‌یابی به دلیل نپذیرفتن
بازی در منطقه بی‌طرف
- - - - - - - - - - - - -
ایتالیا ۱۹۹۰ راه نیافت - - - - - - - ۶ ۵ ۰ ۱ ۱۲ ۵
ایالات متحده آمریکا ۱۹۹۴ راه نیافت - - - - - - - ۱۱ ۵ ۳ ۳ ۲۳ ۱۳
فرانسه ۱۹۹۸ دور ۱ ۲۰ام ۳ ۱ ۰ ۲ ۲ ۴ ۱۷ ۸ ۶ ۳ ۵۷ ۱۷
کره جنوبیژاپن ۲۰۰۲ راه نیافت - - - - - - - ۱۴ ۹ ۳ ۲ ۳۶ ۹
آلمان ۲۰۰۶ دور ۱ ۲۵ام ۳ ۰ ۱ ۲ ۲ ۶ ۱۲ ۹ ۱ ۲ ۲۹ ۷
آفریقای جنوبی ۲۰۱۰ راه نیافت - - - - - - - ۱۴ ۵ ۸ ۱ ۱۵ ۹
برزیل ۲۰۱۴ دور ۱ ۲۸ام ۳ ۰ ۱ ۲ ۱ ۴ ۸ ۵ ۱ ۲ ۸ ۲
روسیه ۲۰۱۸ آغاز نشده‌است
قطر ۲۰۲۲
مجموع ۳/۱۹ - ۹ ۱ ۲ ۶ ۶ ۱۸ ۱۰۲ ۶۱ ۲۵ ۱۶ ۲۰۹ ۷۱
بازی‌های جام جهانی (بر اساس حریف)
برابر برد تساوی باخت جمع
Flag of Peru.svg پرو ۰ ۰ ۱ ۱
Flag of Germany.svg آلمان ۰ ۰ ۱ ۱
Flag of the United States.svg ایالات متحده ۱ ۰ ۰ ۱
Flag of Portugal.svg پرتغال ۰ ۰ ۱ ۱
Flag of Mexico.svg مکزیک ۰ ۰ ۱ ۱
Flag of the Netherlands.svg هلند ۰ ۰ ۱ ۱
Flag of SFR Yugoslavia.svg یوگسلاوی ۰ ۰ ۱ ۱
Flag of Scotland.svg اسکاتلند ۰ ۱ ۰ ۱
Flag of Angola.svg آنگولا ۰ ۱ ۰ ۱
Flag of Nigeria.svg  نیجریه ۰ ۱ ۰ ۱
Flag of Argentina.svg آرژانتین ۰ ۰ ۱ ۱
Flag of Bosnia and Herzegovina.svg بوسنی و هرزگوین ۰ ۰ ۱ ۱
جمع ۱ ۳ ۸ ۱۲
تاریخچه جام جهانی
سال دور نتیجه حاصل
۱۹۷۸ دور ۱ Flag of Iran ایران ۱ – ۴ Flag of Peru.svg پرو باخت
دور ۱ Flag of Iran ایران ۰ – ۳ Flag of the Netherlands.svg هلند باخت
دور ۱ Flag of Iran ایران ۱ – ۱ Flag of Scotland.svg اسکاتلند تساوی
۱۹۹۸ دور ۱  ایران ۰ – ۱ Flag of SFR Yugoslavia.svg یوگسلاوی باخت
دور ۱  ایران ۲ – ۱ Flag of the United States.svg ایالات متحده برد
دور ۱  ایران ۰ – ۲ Flag of Germany.svg آلمان باخت
۲۰۰۶ دور ۱  ایران ۱ – ۳ Flag of Mexico.svg مکزیک باخت
دور ۱  ایران ۰ – ۲ Flag of Portugal.svg پرتغال باخت
دور ۱  ایران 1 – 1 Flag of Angola.svg آنگولا تساوی
۲۰۱۴ دور ۱  ایران 0 – 0 Flag of Nigeria.svg  نیجریه مساوی
دور ۱  ایران ۰ – ۱ Flag of Argentina.svg آرژانتین باخت
دور ۱  ایران ۱ – ۳ Flag of Bosnia and Herzegovina.svg بوسنی و هرزگوین باخت

نتایج در المپیک

بازی‌های المپیک   مقدماتی المپیک
میزبان/سال دور بازی برد تساوی باخت گ. ز. گ. خ. بازی برد تساوی باخت گ. ز. گ. خ.
۱۹۰۰ تا ۱۹۶۰ حضور نداشت - - - - - - - - - - - -
ژاپن ۱۹۶۴ دور ۱ ۳ ۰ ۱ ۲ ۱ ۶ ۶ ۴ ۱ ۱ ۱۴ ۳
مکزیک ۱۹۶۸ راه نیافت - - - - - - - - - - - -
آلمان غربی ۱۹۷۲ دور ۱ ۳ ۱ ۰ ۲ ۱ ۹ ۵ ۳ ۲ ۰ ۶ ۰
کانادا ۱۹۷۶ یک‌چهارم پایانی ۳ ۱ ۰ ۲ ۴ ۵ ۴ ۳ ۱ ۰ ۸ ۱
اتحاد جماهیر شوروی ۱۹۸۰ راه یافت ولی بازی‌ها را تحریم کرد - - - - - - ۵ ۳ ۲ ۰ ۱۸ ۲
ایالات متحده آمریکا ۱۹۸۴ راه نیافت - - - - - - - - - - - -
کره جنوبی ۱۹۸۸ راه نیافت - - - - - - ۲ ۱ ۰ ۱ ۲ ۲
مجموع بهترین: یک‌چهارم پایانی ۹ ۲ ۱ ۶ ۶ ۲۰ ۲۲ ۱۴ ۶ ۲ ۴۸ ۸

* پس از المپیک ۱۹۹۲ تیم ملی زیر ۲۱ سال در بازی‌ها شرکت می‌کند.

نتایج در جام ملت‌های آسیا

جام ملت‌های آسیا   مقدماتی جام ملت‌های آسیا
میزبان/سال دور بازی برد تساوی باخت گ. ز. گ. خ. بازی برد تساوی باخت گ. ز. گ. خ.
هنگ کنگ ۱۹۵۶ راه نیافت - - - - - - - - - - - -
کره جنوبی ۱۹۶۰ حذف در مقدماتی - - - - - - ۶ ۳ ۱ ۲ ۱۲ ۱۰
اسرائیل ۱۹۶۴ راه نیافت - - - - - - - - - - - -
Flag of Iran ۱۹۶۸ قهرمان ۴ ۴ ۰ ۰ ۱۱ ۲ حضور مستقیم به دلیل میزبانی
تایلند ۱۹۷۲ قهرمان ۵ ۵ ۰ ۰ ۱۲ ۴ حضور مستقیم به دلیل قهرمانی
Flag of Iran ۱۹۷۶ قهرمان ۴ ۴ ۰ ۰ ۱۳ ۰ حضور مستقیم به دلیل میزبانی
کویت ۱۹۸۰ مقام سوم ۶ ۳ ۲ ۱ ۱۶ ۶ حضور مستقیم به دلیل قهرمانی
سنگاپور ۱۹۸۴ مقام چهارم ۶ ۲ ۴ ۰ ۸ ۳ ۵ ۵ ۰ ۰ ۲۱ ۲
قطر ۱۹۸۸ مقام سوم ۶ ۲ ۲ ۲ ۳ ۴ ۴ ۲ ۲ ۰ ۶ ۱
ژاپن ۱۹۹۲ دور ۱ ۳ ۱ ۱ ۱ ۲ ۱ ۲ ۲ ۰ ۰ ۱۰ ۰
امارات متحده عربی ۱۹۹۶ مقام سوم ۶ ۳ ۲ ۱ ۱۴ ۶ ۶ ۶ ۰ ۰ ۲۷ ۱
لبنان ۲۰۰۰ یک‌چهارم پایانی ۴ ۲ ۱ ۱ ۷ ۳ ۶ ۴ ۱ ۱ ۱۶ ۲
چین ۲۰۰۴ مقام سوم ۶ ۳ ۳ ۰ ۱۴ ۸ ۶ ۵ ۰ ۱ ۱۶ ۵
اندونزیمالزیتایلندویتنام۲۰۰۷ یک‌چهارم پایانی ۴ ۲ ۲ ۰ ۶ ۳ ۶ ۴ ۲ ۰ ۱۲ ۲
قطر۲۰۱۱ یک چهارم پایانی ۴ ۳ ۰ ۱ ۶ ۲ ۶ ۴ ۱ ۱ ۱۱ ۲
استرالیا ۲۰۱۵ یک چهارم پایانی ۴ ۳ ۰ ۱ ۷ ۳  
مجموع ۳ قهرمانی ۵۸ ۳۴ ۱۷ ۷ ۱۱۲ ۴۱ ۴۷ ۳۵ ۷ ۵ ۱۳۱ ۲۵

** رنگ طلایی نشان می‌دهد که تیم قهرمان شده‌است و
رنگ قرمز نشان می‌دهد که تیم میزبان مسابقات بوده‌است.

نتایج در بازی‌های آسیایی

میزبان/سال دور بازی برد تساوی باخت گ. ز. گ. خ.
هند دهلی نو ۱۹۵۱ نایب‌قهرمان ۳ ۲ ۰ ۱ ۲ ۱
فیلیپین مانیل ۱۹۵۴ راه نیافت - - - - - -
ژاپن توکیو ۱۹۵۸ دور ۱ ۲ ۰ ۰ ۲ ۰ ۹
اندونزی جاکارتا ۱۹۶۲ راه نیافت - - - - - -
تایلند بانکوک ۱۹۶۶ نایب‌قهرمان ۷ ۴ ۰ ۳ ۹ ۶
تایلند بانکوک ۱۹۷۰ دور ۱ ۲ ۰ ۱ ۱ ۲ ۳
Flag of Iran تهران ۱۹۷۴ قهرمان ۷ ۷ ۰ ۰ ۲۰ ۱
تایلند بانکوک ۱۹۷۸ راه نیافت - - - - - -
هند دهلی نو ۱۹۸۲ یک‌چهارم‌پایانی ۴ ۲ ۰ ۲ ۳ ۲
کره جنوبی سئول ۱۹۸۶ یک‌چهارم‌پایانی ۵ ۳ ۱ ۱ ۱۳ ۲
چین پکن ۱۹۹۰ قهرمان ۵ ۴ ۱ ۰ ۷ ۱
ژاپن هیروشیما ۱۹۹۴ دور ۱ ۴ ۱ ۲ ۱ ۵ ۲
تایلند بانکوک ۱۹۹۸ قهرمان ۸ ۷ ۰ ۱ ۲۵ ۷
مجموع ۳ قهرمانی ۴۷ ۳۰ ۵ ۱۲ ۸۶ ۳۴

* پس از بازی‌های آسیایی سال ۲۰۰۲ تیم زیر ۲۳ سال
در این بازی‌ها شرکت می‌کند.

نتایج مسابقات فوتبال غرب آسیا

میزبان/سال دور بازی برد تساوی باخت گ. ز. گ. خ.
اردن ۲۰۰۰ قهرمان ۵ ۴ ۱ ۰ ۷ ۱
سوریه ۲۰۰۲ سوم ۴ ۱ ۲ ۱ ۴ ۳
ایران ۲۰۰۴ قهرمان ۴ ۴ ۰ ۰ ۱۷ ۳
اردن ۲۰۰۷ قهرمان ۴ ۳ ۱ ۰ ۵ ۱
ایران ۲۰۰۸ قهرمان ۴ ۴ ۰ ۰ ۱۳ ۲
اردن ۲۰۱۰ نایب قهرمان ۴ ۲ ۱ ۱ ۸ ۵
کویت ۲۰۱۲ مرحله گروهی ۳ ۱ ۲ ۰ ۲ ۱
مجموع ۴ قهرمانی ۲۸ ۱۹ ۷ ۲ ۵۶ ۱۶

نتایج جام اکو

سال دور
Flag of Iran ۱۹۶۵ قهرمان
پاکستان ۱۹۶۷ نایب‌قهرمان
ترکیه ۱۹۶۹ نایب‌قهرمان
Flag of Iran ۱۹۷۰ قهرمان
پاکستان ۱۹۷۴ نایب‌قهرمان
ایران ۱۹۹۳ قهرمان

تقویم بازی‌ها

بازی‌های گذشته

      برد       تساوی       باخت

زمان مکان رقیب مسابقات نتجیه گل‌زنان ایران کاپیتان
۲۳ مهر ۱۳۹۲ ایران تهران، ایران  تایلند[۴۷] مرحله مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۵ ۲–۱ برد سید جلال حسینی گل '۶۷'
رضا قوچان‌نژاد گل '۷۰'
جواد نکونام
۲۴ آبان ۱۳۹۲ تایلند بانکوک، تایلند  تایلند مرحله مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۵ ۳–۰ برد ۲۷' اشکان دژآگه، ۳۵' رضا قوچان‌نژاد، ۹۰+۵' علیرضا جهانبخش جواد نکونام
۲۸ آبان ۱۳۹۲ لبنان بیروت، لبنان  لبنان[۴۸] مرحله مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۵ ۴–۱ برد ۳۹' امیرحسین صادقی، ۵۱' اشکان دژآگه، ۵۵' جواد نکونام، ۶۵' رضا قوچان‌نژاد جواد نکونام
۱۲ اسفند ۱۳۹۲ ایران کرج، ایران  کویت[۴۹] مرحله مقدماتی جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۵ ۳–۲ برد ۲' یعقوب کریمی، ۶۱' (گل‌به‌خودی) حسین فاضل، ۹۰' کریم انصاری‌فرد احسان حاج‌صفی
۱۴ اسفند ۱۳۹۲ ایران تهران، ایران  گینه[۵۰] بازی دوستانه ۱–۲ باخت ۵۵' رضا قوچان‌نژاد جواد نکونام
۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۳ اتریش کاپفنبرگ، اتریش  بلاروس[۵۱] بازی دوستانه ۰–۰ تساوی   آندرانیک تیموریان
۵ خرداد ۱۳۹۳ اتریش هاربرگ، اتریش  مونته‌نگرو[۵۲] بازی دوستانه ۰–۰ تساوی   جواد نکونام
۹ خرداد ۱۳۹۳ اتریش هاربرگ، اتریش  آنگولا[۵۳] بازی دوستانه ۱–۱ تساوی گل '۵۶ کریم انصاری‌فرد جواد نکونام
۱۸ خرداد ۱۳۹۳ برزیل سائو پائولو، برزیل  ترینیداد و توباگو[۵۴] بازی دوستانه ۲–۰ برد گل '۴۵+۱ احسان حاج‌صفی، گل '۵۴ رضا قوچان‌نژاد جواد نکونام
۲۶ خرداد ۱۳۹۳ برزیل کوریتیبا، برزیل  نیجریه جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ ۰–۰ تساوی   جواد نکونام
۳۱ خرداد ۱۳۹۳ برزیل بلوهوریزنته، برزیل  آرژانتین جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ ۰–۱ باخت   جواد نکونام
۴ تیر ۱۳۹۳ برزیل سالواددور، برزیل  بوسنی و هرزگوین جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ ۱–۳ باخت گل '۸۲ رضا قوچان‌نژاد جواد نکونام
۲۷ آبان ۱۳۹۳ ایران تهران، ایران  کره جنوبی دوستانه ۱–۰ برد گل '۸۱ سردار آزمون جواد نکونام
۱۴ دی ۱۳۹۳ استرالیا ورزشگاه استرالیا، سیدنی  عراق دوستانه ۱–۰ برد گل '۵۶ سردار آزمون کریم انصاری‌فرد
آندرانیک تیموریان
۲۱ دی ۱۳۹۳ استرالیا ورزشگاه مستطیلی ملبورن، استرالیا  بحرین جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۵ ۲–۰ برد گل '۴۵+۲ احسان حاج‌صفی، گل '۷۱ مسعود شجاعی جواد نکونام
۲۵ دی ۱۳۹۳ استرالیا ورزشگاه استرالیا، استرالیا  قطر جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۵ ۱–۰ برد گل '۵۲ سردار آزمون جواد نکونام
۲۹ دی ۱۳۹۳ استرالیا ورزشگاه سانکورپ، بریزبن  امارات متحده عربی جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۵ ۱–۰ برد گل '۹۰+۱رضا قوچان‌نژاد جواد نکونام
۶ فروردین ۱۳۹۴ اتریش ورزشگاه NV آرنا، اتریش  شیلی بازی دوستانه ۲–۰ برد گل '۲۱ (پنالتی)جواد نکونام، گل '۵۰وحید امیری جواد نکونام
۱۱ فروردین ۱۳۹۴ سوئد فرندز آرنا، سوئد  سوئد بازی دوستانه ۱–۳ باخت جواد نکونام گل '۲۳ (پنالتی) جواد نکونام
۲۱ خرداد ۱۳۹۴ سوئد ورزشگاه بنیادکار، ازبکستان  ازبکستان بازی دوستانه ۰–۱ برد مهدی ترابی گل '۹۰+۳ آندو

بازی‌های آینده

زمان مسابقات مکان رقیب
۲۰۱۵
۱۱ خرداد ۱۳۹۴
 
 
 
۱۸ خرداد ۱۳۹۴ بازی دوستانه    
۲۶ خرداد ۱۳۹۴ بازی دوستانه    
۱۸ آبان ۱۳۹۴ بازی دوستانه
 
 

مربیان

مربیان گذشته

آخرین به روزرسانی در تاریخ ۱ تیر ۱۳۹۴

# نام ملیت دوران بازی برد تساوی باخت درصد پیروزی افتخارات
۱ حسین صدقیانی ایران ۱۹۴۱–۱۹۵۰ ۳ ۲ ۰ ۱ %۶۷  
۲ مصطفی سلیمی ایران ۵ مارس ۱۹۵۱ – ۲ آوریل ۱۹۵۲ ۵ ۲ ۲ ۱ %۴۰ مدال نقره در بازی‌های آسیایی ۱۹۵۱
  ادموند ماسایوفسکی اتریش مارس ۱۹۵۶– آگوست ۱۹۵۷ ۰ ۰ ۰ ۰  
۳ حسین صدقیانی ایران ۲۶ مه ۱۹۵۸ – ۲۸ مه ۱۹۵۸ ۲ ۰ ۰ ۲  
۴ فرنچ مزاروش مجارستان ۵ دسامبر ۱۹۵۹– ۱۸ دسامبر ۱۹۵۹ ۶ ۳ ۱ ۲ %۵۰  
۵ حسین فکری ایران ۱ ژوئن ۱۹۶۲– ۱۶ مارس ۱۹۶۶ ۷ ۲ ۳ ۲ %۲۹ صعود به المپیک ۱۹۶۴
۶ گئورگی سوچ مجارستان ۱۰ دسامبر ۱۹۶۶ – ۲۰ دسامبر ۱۹۶۶ ۷ ۴ ۰ ۳ %۵۷ مدال نقره در بازی‌های آسیایی ۱۹۶۶
۷ حسین فکری ایران ۲۴ نوامبر ۱۹۶۷– ۲۶ نوامبر ۱۹۶۷ ۲ ۱ ۰ ۱ %۵۰  
۸ محمود بیاتی ایران ۱۰ مه ۱۹۶۸ – ۱۹ مه ۱۹۶۸ ۴ ۴ ۰ ۰ %۱۰۰ قهرمان جام ملت‌های آسیا ۱۹۶۸
۹ زدراکو رایکوف یوگسلاوی ۷ مارس ۱۹۶۹ – ۱۷ سپتامبر ۱۹۶۹ ۴ ۳ ۰ ۱ %۷۵  
۱۰ محمد بیاتی ایران ۱ سپتامبر ۱۹۷۰ – ۱ سپتامبر ۱۹۷۰ ۱ ۱ ۰ ۰ %۱۰۰  
۱۱ ایگور نتو اتحاد جماهیر شوروی ۴ نوامبر ۱۹۷۰ – ۱۱ دسامبر ۱۹۷۰ ۳ ۰ ۱ ۲  
۱۲ پرویز دهداری ایران ۱۰ سپتامبر ۱۹۷۱ – ۱۲ سپتامبر ۱۹۷۱ ۲ ۱ ۰ ۱ %۵۰ برنده مسابقات بین‌المللی قبرس ۱۹۷۱
۱۳ محمد رنجبر ایران ۷ مه ۱۹۷۲–۲۵ ژوئن ۱۹۷۲ ۹ ۵ ۱ ۳ %۵۶ قهرمان جام ملت‌های آسیا ۱۹۷۲
۱۴ محمود بیاتی ایران ۴ مه ۱۹۷۳– ۲۴ اوت ۱۹۷۳ ۹ ۵ ۲ ۲ %۵۶  
۱۵ دنی مک‌لنن اسکاتلند ۱۷ ژانویه ۱۹۷۴ – ۱۹ ژانویه ۱۹۷۴ ۲ ۱ ۰ ۱ %۵۰  
۱۶ فرانک اوفارل جمهوری ایرلند ۳ سپتامبر ۱۹۷۴– ۱۰ اوت ۱۹۷۵ ۹ ۷ ۰ ۲ %۷۸ قهرمان بازی‌های آسیایی ۱۹۷۴
قهرمان مسابقات بین‌المللی ایران ۱۹۷۴
صعود به بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۷۶
۱۷ حشمت مهاجرانی ایران ۳ ژوئن ۱۹۷۶ – ۶ سپتامبر ۱۹۷۸ ۲۸ ۱۵ ۷ ۶ %۵۴ قهرمان جام ملت‌های آسیا ۱۹۷۶
صعود به مرحله یک‌چهارم نهایی بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۷۶
صعود به جام جهانی فوتبال ۱۹۷۸
۱۸ حسن حبیبی ایران ۵ اوت ۱۹۸۰ – ۲۵ فوریه ۱۹۸۲ ۱۲ ۹ ۲ ۱ %۶۴ صعود به بازی‌های المپیک تابستانی ۱۹۸۰
مقام سوم جام ملت‌های آسیا ۱۹۸۰
  ناصر ابراهیمی ایران آوریل ۱۹۸۲- سپتامبر ۱۹۸۲ ۰ ۰ ۰ ۰  
۱۹ جلال چراغ‌پور ایران ۲۱ نوامبر ۱۹۸۲–۲۸ نوامبر ۱۹۸۲ ۴ ۲ ۰ ۲ %۵۰  
  احمد طوسی ایران ژوئن ۱۹۸۳- مارس ۱۹۸۴ ۰ ۰ ۰ ۰  
۲۰ محمود یاوری ایران ۷ اوت ۱۹۸۴–۱۸ اوت ۱۹۸۴ ۶ ۶ ۰ ۰ %۱۰۰  
۲۱ ناصر ابراهیمی ایران ۱ دسامبر ۱۹۸۴ – ۲۸ ژانویه ۱۹۸۵ ۸ ۲ ۴ ۲ %۲۵ مقام چهارم در جام ملتهای آسیا ۱۹۸۴
۲۲ پرویز دهداری ایران ۱۶ فوریه ۱۹۸۶ – ۲۲ ژانویه ۱۹۸۹ ۲۰ ۱۰ ۶ ۴ %۵۰ مقام سوم در جام ملت‌های آسیا ۱۹۸۸
۲۳ رضا وطنخواه ایران ۲۳ فوریه ۱۹۸۹–۱۷ مارس ۱۹۸۹ ۳ ۳ ۰ ۰ %۱۰۰  
۲۴ مهدی مناجاتی ایران ۳۰ مه ۱۹۸۹–۲۲ ژوئیه ۱۹۸۹ ۳ ۲ ۰ ۱ %۶۷  
۲۵ علی پروین ایران ۱ نوامبر ۱۹۸۹ – ۲۸ اکتبر ۱۹۹۳ ۳۴ ۱۵ ۱۱ ۸ %۴۴ مدال طلا در بازی‌های آسیایی ۱۹۹۰
قهرمان جام اکو ۱۹۹۳
  حسن حبیبی ایران مارس ۱۹۹۴- اکتبر ۱۹۹۵ ۰ ۰ ۰ ۰  
۲۶ استانکو پوکله‌پوویچ کرواسی ۳ اکتبر ۱۹۹۴ – ۹ اکتبر ۱۹۹۴ ۴ ۱ ۲ ۱ %۲۵  
۲۷ محمد مایلی‌کهن ایران ۲۶ آوریل ۱۹۹۶ – ۷ نوامبر ۱۹۹۷ ۳۸ ۲۳ ۹ ۶ %۶۱ مقام سوم در جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶
۲۸ والدیر ویرا برزیل ۱۶ نوامبر ۱۹۹۷–۲۸ نوامبر ۱۹۹۷ ۳ ۰ ۲ ۱ صعود به جام جهانی فوتبال ۱۹۹۸
۲۹ تومیسلاو ایویچ کرواسی ۲۸ ژانویه ۱۹۹۸–۲۲ آوریل ۱۹۹۸ ۵ ۱ ۲ ۲ %۲۰  
۳۰ جلال طالبی ایران ۳ ژوئن ۱۹۹۸–۲۵ ژوئن ۱۹۹۸ ۴ ۱ ۰ ۳ %۲۵ ایران موفق شد نخستین پیروزی در جام جهانی فوتبال را مقابل تیم ملی فوتبال آمریکا به دست آورد.
۳۱ منصور پورحیدری ایران ۱۳ اکتبر ۱۹۹۸–۴ فوریه ۲۰۰۰ ۱۷ ۹ ۵ ۳ %۵۳ مدال طلا در بازی‌های آسیایی ۱۹۹۸
۳۲ جلال طالبی ایران ۲۲ مارس ۲۰۰۰–۲۳ اکتبر ۲۰۰۰ ۲۱ ۱۳ ۵ ۳ %۶۲ یک‌چهارم پایانی در بازی‌های آسیایی ۲۰۰۰
قهرمان مسابقات فوتبال غرب آسیا ۲۰۰۰
۳۳ آدمار براگا برزیل ۲۴ نوامبر ۲۰۰۰–۱۹ ژانویه ۲۰۰۱ ۳ ۳ ۰ ۰ %۱۰۰  
۳۴ میروسلاو بلاژویچ بوسنی و هرزگوین ۲۴ آوریل ۲۰۰۱–۱۵ نوامبر ۲۰۰۱ ۱۹ ۱۰ ۴ ۵ %۵۳  
۳۵ برانکو ایوانکوویچ کرواسی ۶ فوریه ۲۰۰۲–۱۹ سپتامبر ۲۰۰۲ ۱۰ ۴ ۴ ۲ %۴۰  
۳۶ همایون شاهرخی ایران ۴ فوریه ۲۰۰۳–۲۶ سپتامبر ۲۰۰۳ ۵ ۱ ۱ ۳ %۲۰  
۳۷ برانکو ایوانکوویچ کرواسی ۱۲ اکتبر ۲۰۰۳–۲۱ ژوئن ۲۰۰۶ ۴۲ ۲۹ ۶ ۷ %۶۹ قهرمان مسابقات فوتبال غرب آسیا ۲۰۰۴
مقام سوم در جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۴
صعود به جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶
۳۸ امیر قلعه‌نویی ایران ۸ اوت ۲۰۰۶–۲۲ ژوئیه ۲۰۰۷ ۱۷ ۱۰ ۶ ۱ %۵۹ یک‌چهارم پایانی در جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۷
۳۹ پرویز مظلومی * ایران ۱۶ ژوئن ۲۰۰۷–۲۴ ژوئن ۲۰۰۷ ۴ ۳ ۱ ۰ %۷۵ قهرمان مسابقات فوتبال غرب آسیا ۲۰۰۷
۴۰ منصور ابراهیم‌زاده (موقت) ایران ۱۰ ژانویه ۲۰۰۸–۶ فوریه ۲۰۰۸ ۳ ۰ ۳ ۰  
۴۱ علی دایی ایران ۲۰ مارس ۲۰۰۸–۲۸ مارس ۲۰۰۹ ۲۴ ۱۵ ۶ ۳ %۶۳ قهرمان مسابقات فوتبال غرب آسیا ۲۰۰۸
۴۲ اریش روته‌مولر (موقت) آلمان ۲۹ مارس ۲۰۰۹–۵ آوریل ۲۰۰۹ ۱ ۰ ۱ ۰  
۴۳ محمد مایلی‌کهن ایران ۱۷ فوریه ۲۰۰۹–۱۷ فوریه ۲۰۰۹ ۰ ۰ ۰ ۰  
۴۴ افشین قطبی ایرانایالات متحده آمریکا ۲۲ آوریل ۲۰۰۹–۲۲ ژانویه ۲۰۱۱ ۳۰ ۱۶ ۶ ۸ %۵۲ یک‌چهارم پایانی در جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۱
۴۵ علیرضا منصوریان (موقت) ایران ۲۲ ژانویه ۲۰۱۱–۹ فوریه ۲۰۱۱ ۱ ۱ ۰ ۰ %۱۰۰ ایران ۱–۰ روسیه
۴۶ کارلوس کیروش پرتغال ۳ آوریل ۲۰۱۱- تا کنون ۵۱ ۲۷ ۱۶ ۸ %۵۲ صعود به جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴
صعود به یک چهارم ‍‍‍ پایانی در جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۵

* سرمربی تیم ملی ب فوتبال ایران در بازی‌های غرب آسیا ۲۰۰۷.

بیشترین مربی‌گری برای تیم ملی فوتبال ایران

تا تاریخ ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ مربیانی که دارای بیشترین تعداد مربی‌گری هستند، بدین قرار است:

# نام دوران مربی‌گری تعداد مربی‌گری افتخارات
۱ برانکو ایوانکوویچ ۲۰۰۲–۲۰۰۶ ۵۲ قهرمان مسابقات فوتبال غرب آسیا ۲۰۰۴
مقام سوم در جام ملت‌های آسیا ۲۰۰۴
صعود به جام جهانی فوتبال ۲۰۰۶
۲ کارلوس کیروش تاکنون-۲۰۱۱ ۵۱ صعود به جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴
صعود به یک چهارم ‍‍‍ پایانی در جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۵
۳ محمد مایلی‌کهن ۱۹۹۷–۱۹۹۶ ۳۸ مقام سوم در جام ملت‌های آسیا ۱۹۹۶
۴ علی پروین ۱۹۹۳–۱۹۸۹ ۳۴ مدال طلا در بازی‌های آسیایی ۱۹۹۰
قهرمان جام اکو ۱۹۹۳
۵ افشین قطبی ۲۰۱۱–۲۰۰۹ ۳۰ یک‌چهارم پایانی در جام ملت‌های آسیا ۲۰۱۱

تیم کنونی مربی‌گری

 
کارلوس کیروش سرمربی تیم ملی فوتبال ایران

جایگاه نام
سرمربی پرتغالکارلوس کیروش
دستیار سرمربی پرتغالاوسیانو دا کروز
آنالیزور ایرانمارکار آقاجانیان
ایرانمهرداد خانبان
مربی دروازه‌بان‌ها ایالات متحده آمریکادن گاسپار
مربی بدنسازی فنلاندمیکو کویالا
سرپرست ایرانمهدی محمد نبی
پزشک تیم ایرانپرهان خانلری

بازیکنان

ترکیب کنونی بازیکنان

  • این لیست شامل بازیکنانی است که برای بازی با تیم‌های ملی ازبکستان و ترکمنستان به تیم ملی دعوت شدند.
  • تاریخ دعوت: خرداد ۱۳۹۴
  • تعداد بازی ملی با احتساب بازی با تیم ملی ترکمنستان در دیدار مقدماتی جام جهانی ۲۶ خرداد ۱۳۹۴ است.

ش. پست بازیکن ت‌ت (سن) بازی گل باشگاه
1 دروازه‌بان علیرضا حقیقی ۲ مهٔ ۱۹۸۸ ‏(۲۷ سال) ۱۸ ۰ پرتغال پنافیل
12 دروازه‌بان سوشا مکانی ۱۸ سپتامبر ۱۹۸۶ ‏(۲۸ سال) ۳ ۰ ایران پرسپولیس تهران
22 دروازه‌بان علیرضا بیرانوند ۲۲ سپتامبر ۱۹۹۲ ‏(۲۲ سال) ۱ ۰ ایران نفت تهران
30 دروازه‌بان محمدرضا اخباری ۱۵ فوریهٔ ۱۹۹۳ ‏(۲۲ سال) ۰ ۰ ایران سایپا تهران
 
4 مدافع سید جلال حسینی ۳ فوریهٔ ۱۹۸۲ ‏(۳۳ سال) ۹۵ ۶ قطر الاهلی
15 مدافع پژمان منتظری ۶ سپتامبر ۱۹۸۳ ‏(۳۱ سال) ۳۰ ۱ قطر الاهلی قطر
19 مدافع هاشم بیک‌زاده ۲۲ ژانویهٔ ۱۹۸۴ ‏(۳۱ سال) ۲۰ ۱ ایران استقلال تهران
11 مدافع وریا غفوری ۲۰ سپتامبر ۱۹۸۷ ‏(۲۷ سال) ۱۰ ۰ ایران سپاهان اصفهان
8 مدافع مرتضی پورعلی گنجی ۱۹ آوریل ۱۹۹۲ ‏(۲۳ سال) ۶ ۱ چین تیانجین تدا
23 مدافع رامین رضاییان ۲۱ مارس ۱۹۹۰ ‏(۲۵ سال) ۳ ۰ ایران راه آهن
5 مدافع محمدحسین کنعانی ۲۳ مارس ۱۹۹۴ ‏(۲۱ سال) ۲ ۰ ایران ملوان بندر انزلی
25 مدافع عزت‌الله پورغاز ۲۱ مارس ۱۹۸۷ ‏(۲۸ سال) ۰ ۰ ایران ملوان بندر انزلی
 
14 هافبک آندرانیک تیموریان (کاپیتان) ۶ مارس ۱۹۸۳ ‏(۳۲ سال) ۹۲ ۹ ایران تراکتور سازی
3 هافبک احسان حاج‌صفی ۲۵ فوریهٔ ۱۹۹۰ ‏(۲۵ سال) ۶۹ ۴ ایران سپاهان اصفهان
7 هافبک مسعود شجاعی ۹ ژوئن ۱۹۸۴ ‏(۳۱ سال) ۶۱ ۶ قطر الشحانیه
2 هافبک خسرو حیدری ۱۴ سپتامبر ۱۹۸۳ ‏(۳۱ سال) ۵۷ ۰ ایران استقلال تهران
9 هافبک امید ابراهیمی ۱۶ سپتامبر ۱۹۸۷ ‏(۲۷ سال) ۱۱ ۰ ایران استقلال تهران
10 هافبک وحید امیری ۲ آوریل ۱۹۸۸ ‏(۲۷ سال) ۷ ۱ ایران نفت تهران
26 هافبک مهدی ترابی ۱۰ سپتامبر ۱۹۹۴ ‏(۲۰ سال) ۲ ۱ ایران سایپا تهران
24 هافبک میلاد محمدی ۲۹ سپتامبر ۱۹۹۳ ‏(۲۱ سال) ۱ ۰ ایران راه‌آهن تهران
18 هافبک سعید عزت‌اللهی ۱ اکتبر ۱۹۹۶ ‏(۱۸ سال) ۱ ۰ اسپانیا اتلتیکو مادرید C
 
16 مهاجم رضا قوچان‌نژاد ۲۰ سپتامبر ۱۹۸۷ ‏(۲۷ سال) ۲۷ ۱۳ کویت الکویت
20 مهاجم سردار آزمون ۱ ژانویهٔ ۱۹۹۵ ‏(۲۰ سال) ۱۰ ۵ روسیه روبین کازان
21 مهاجم مهدی شریفی ۱۶ اوت ۱۹۹۲ ‏(۲۲ سال) ۳ ۰ ایران سپاهان اصفهان
17 مهاجم مهدی طارمی ۱۸ ژوئیهٔ ۱۹۹۲ ‏(۲۲ سال) ۲ ۰ ایران پرسپولیس تهران


 

بیشترین گل ملی

 
علی دایی آقای گل فوتبال ملی جهان

تا تاریخ ۱ تیر ۱۳۹۴ بازیکنانی که دارای بیشترین گل زده ملی هستند بدین قرار است:

# نام دوران گل بازی ملی میانگین
۱ علی دایی ۱۹۹۳–۲۰۰۶ ۱۰۹ ۱۴۹ ۰٫۷۳
۲ کریم باقری ۱۹۹۳–۲۰۱۰ ۵۰ ۸۷ ۰٫۵۷
۳ جواد نکونام ۲۰۰۰–۲۰۱۵ ۳۹ ۱۵۱ ۰٫۲۵
۴ علی کریمی ۱۹۹۸–۲۰۱۳ ۳۸ ۱۲۷ ۰٫۳۱
۵ غلامحسین مظلومی ۱۹۶۹–۱۹۷۷ ۳۷ ۴۸ ۰٫۷۷
۶ فرشاد پیوس ۱۹۸۴–۱۹۹۴ ۱۹ ۳۴ ۰٫۵۶
۷ علی‌اصغر مدیرروستا ۱۹۹۰–۱۹۹۸ ۱۸ ۳۲ ۰٫۵۶
۸ وحید هاشمیان ۱۹۹۸–۲۰۰۹ ۱۵ ۵۰ ۰٫۳۰
۹ علی‌رضا واحدی نیکبخت ۲۰۰۰–۲۰۰۸ ۱۴ ۷۷ ۰٫۱۸
۱۰ مهدی مهدوی‌کیا ۱۹۹۶–۲۰۰۹ ۱۳ ۱۱۱ ۰٫۱۱
حسن روشن ۱۹۷۴–۱۹۸۰ ۱۳ ۳۹ ۰٫۳۳
رضا قوچان‌نژاد* ۲۰۱۲–اکنون ۱۳ ۲۳ ۰٫۶۱
علی پروین ۱۹۷۰–۱۹۸۰ ۱۳ ۷۶ ۰٫۱۷
۱۴ پرویز قلیچ‌خانی ۱۹۶۴–۱۹۷۷ ۱۲ ۶۴ ۰٫۱۹
حمید استیلی ۱۹۹۰–۲۰۰۰ ۱۲ ۸۲ ۰٫۱۵
۱۶ غلامرضا رضایی* ۲۰۰۸– ۱۱ ۵۰ ۰٫۲۵
خداداد عزیزی ۱۹۹۲–۲۰۰۴ ۱۱ ۴۷ ۰٫۲۳
۱۸ کریم باوی ۱۹۸۶–۱۹۸۹ ۱۰ ۲۳ ۰٫۴۳
آرش برهانی* ۲۰۰۳– ۱۰ ۳۷ ۰٫۲۷
فرهاد مجیدی ۱۹۹۶–۲۰۱۱ ۱۰ ۴۵ ۰٫۲۲
هادی عقیلی* ۲۰۰۶– ۱۰ ۶۹ ۰٫۱۶

بر اساس داده‌هایی از FIFA و RSSSF.
* بازیکنی که هنوز بازی می‌کند یا امکان دارد بازی کند.

بیشترین کاپیتانی

تا تاریخ یکم تیر ۱۳۹۴ بازیکنانی که دارای بیشترین کاپیتانی هستند بدین قرار است:

نام دوران تعداد کاپیتانی
علی دایی ۱۳۷۲–۱۳۸۵ ۸۰
جواد نکونام ۱۳۷۹–۱۳۹۴ ۵۹
احمدرضا عابدزاده ۱۳۶۶–۱۳۷۷ ۳۸
علی پروین ۱۳۴۹–۱۳۵۹ ۳۱

بیشترین بازی ملی

توجه: در آمارگیری جدید بازی‌های ملی تنها مسابقات رسمی تیم‌ملی فوتبال یک کشور مقابل تیم‌ملی فوتبال یک کشور دیگر به عنوان بازی ملی محسوب می‌شود و این همان مبنایی است که از سوی فیفا برای ثبت بازی‌های ملی اعلام شده است. این لیست بر این مبنا که مبنای رسمی فیفاست، تنظیم شده است.

 
جواد نکونام رکورددار بیشترین تعداد بازی در تیم ملی ایران

تا تاریخ ۲۷ خرداد ۱۳۹۴ بازیکنانی که دارای بیشترین بازی ملی هستند بدین قرار است:[۵۵][۵۶][۵۷]

# نام دوران بازی بازی ملی
۱ جواد نکونام ۲۰۰۰–۲۰۱۵ ۱۵۱
۲ علی دایی ۱۹۹۳–۲۰۰۶ ۱۴۹
۳ علی کریمی ۱۹۹۸–۲۰۱۲ ۱۲۷
۴ مهدی مهدوی‌کیا ۱۹۹۶–۲۰۰۹ ۱۱۰
۵ سید جلال حسینی* ۲۰۰۷ – تاکنون ۹۵
۶ آندرانیک تیموریان* ۲۰۰۵ – تاکنون ۹۲
۷ کریم باقری ۱۹۹۳–۲۰۱۰ ۸۷
۸ حسین کعبی* ۲۰۰۲–۲۰۱۱ ۸۴
۹ حمید استیلی ۱۹۹۰–۲۰۰۰ ۸۲
۱۰ محمد نصرتی* ۲۰۰۲–۲۰۱۳ ۸۱
۱۱ جواد زرینچه ۱۹۸۷–۲۰۰۰ ۸۰
۱۲ احمدرضا عابدزاده ۱۹۸۷–۱۹۹۸ ۷۹
۱۳ علی پروین ۱۹۷۰–۱۹۸۰ ۷۶
۱۳ سید مهدی رحمتی* ۲۰۰۴–۲۰۱۲ ۷۶
۱۵ یحیی گل محمدی ۱۹۹۳–۲۰۰۶ ۷۴
۱۶ علیرضا نیکبخت* ۲۰۰۰–۲۰۰۸ ۷۳
۱۷ ابراهیم میرزاپور* ۲۰۰۱–۲۰۱۱ ۷۱
۱۸ احسان حاج صفی* ۲۰۰۸ – تاکنون ۶۹
۱۹ هادی عقیلی* ۲۰۰۶–۲۰۱۲ ۶۸
۲۰ مهرداد میناوند ۱۹۹۶–۲۰۰۳ ۶۷
۲۱ افشین پیروانی ۱۹۹۳–۲۰۰۲ ۶۶
۲۲ پرویز قلیچ خانی ۱۹۶۴–۱۹۷۷ ۶۴
۲۲ نادر محمدخانی ۱۹۸۸–۱۹۹۹ ۶۴
۲۴ مسعود شجاعی* ۲۰۰۴ – تاکنون ۶۱
۲۵ ناصر حجازی ۱۹۶۸–۱۹۸۰ ۵۹
۲۵ محمدرضا خلعتبری* ۲۰۰۸–۲۰۱۴ ۵۹
۲۷ ایمان مبعلی* ۲۰۰۱ – تاکنون ۵۷
۲۷ خسرو حیدری* ۲۰۰۷ – تاکنون ۵۷
۲۹ رحمان رضایی ۲۰۰۱–۲۰۰۹ ۵۴
۳۰ محمد خاکپور ۱۹۸۹–۲۰۰۰ ۵۲

* بازیکنی که هنوز بازی می‌کند یا امکان دارد بازی کند.



:: بازدید از این مطلب : 24
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
ن : محمدرضا حیدری
ت : جمعه 26 تير 1394
.
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی